Kjent pastor fikk sparken etter vedvarende alkoholmisbruk Kristenliv

Etter gjentatte advarsler måtte grunnlegger og hovedpastor Perry Noble gå.

 

FOTO: Helari Hellenurm, flickr.com – Creative Commons

– Den tyngste avgjørelsen vi noen gang har tatt, uttaler menighetens eldsteråd.

– Perry Noble er dessverre ikke lenger kvalifisert til å lede menigheten, forklarte de videre under en søndagsgudstjeneste i sommer.

Perry Nobles (i bildet) avgang i New Spring Church har vekket stor oppmerksomhet, både i byen Greenville, i den amerikanske delstaten South Carolina og blant landets kristne.

Oppmerksomheten i lokalpresse og kristen presse har vært betydelig. At pastorer går av etter kontroversielle hendelser er ikke unikt, men alkoholmisbruk er uvanlig.

Denne måneden ble Noble avsatt etter det eldste betegner som «en del uheldige valg», og at styremedlemmene hadde konfrontert Noble ved flere anledninger om hans bruk av alkohol.

Det ble feil, både åndelig og moralsk.

Alkohol før Jesus

I en pressemelding forteller Noble om skuffelsen:

– Sakte, men sikkert ble jeg mer avhengig av alkohol av Jesus. Ingen er mer skuffet over meg enn meg selv, sier Noble, som understreker at det ikke har vært vold eller utroskap inni bildet.

Eldsterådet la til under møtet at selv kona var enig i å avskjedige ektemannen fra sitt yrke og kall i 16 år.

Noble startet New Spring Church for 16 år siden. I 2016 har den blitt en av Sør-Carolina største og raskest voksende menigheter. Flere tusen mennesker er innom menigheten ukentlig. I tillegg ser 0ver 40.000 mennesker på hans prekner ukentlig via tv eller internett. Blant pastorer har han en av de ti med nedlastede podcastene i USA.

LES MER: 400 kristenledere fersket på utroskapsside.

Alkohol til avslapningen

Noen dager etter avskjedigelsen har også Noble vedgått at beslutningen fra lederskap var riktig.

– Avgjørelsen var riktig. Gud har endelig fått min oppmerksomhet, selv om det skulle sterk lut til, dessverre. Nå fokuserer jeg på å bli bedre, sier han og bekjenner videre sitt forhold til rusen.

– Jeg tror ikke Gud har forbudt alkohol, men han forbyr fyll og rusbruken. Sosialt har jeg aldri hatt problemer med alkohol, men særlig det siste året har jeg drukket for mye.

Såpass mye ble det at hans ansatte og lederskap begynte å merke seg det. Etter gjentatte, formelle advarsler fikk han sparken.

– Det ble feil, både åndelig og moralsk. Særlig da jeg merket at jeg ble avhengig av alkoholen istedenfor Jesus for å slappe av.

Synet på alkohol har endret seg fullstendig blant kristne.

Fremskutt pastor

Den respekterte redaktøren i Christianity Today, Ed Stetzer, tror vi bare har sett begynnelsen:

– Det er ingen hemmelighet. Alle ser det. Synet på alkohol har endret seg fullstendig blant kristne, sier Stetzer, som selv har vokst opp med mye alkoholmisbruk rundt seg.

Han understreker at alkohol blant kristne ikke er noe nytt, men at vi nå ser en generasjon kristne som har levd et helt voksenliv med et liberalt alkoholsyn, og at barn har blitt unge voksne i dette.

Først nå vi vil se resultatene av dette, tror han:

– Men med den nye åpenheten inviteres en gammel fare, alkoholmisbruk og alkoholisme. Og jeg tror ikke de kristnes nylig oppdagede frihet til å drikke alkohol er forberedt for denne nye fare.

GAARDER ANDERSEN: Likekjønnede ekteskap – langt mer alvorlig enn ulikt syn på dåp eller alkohol

 

kommentarer