Takker Rick Warren for sitt comeback Kultur
– Jeg forsto at det fantes en hensikt med mitt liv, sier Michael Phelps.

 

Amerikas mest dekorerte atelet, Michael Phelps, sier til Relevant Magazine at Rick Warrens bok «Målrettet liv» hjalp livet hans tilbake på stell.

I år var Phelps tilbake i Sommer-OL i Rio de Janeiro, etter flere år borte fra idretten. Til tross for all suksessen han har hatt som idrettsmann, har Phelps hatt det tøft de siste årene.

Ikke lenge etter sommer-OL i London i 2012, delte mediene bilder av Phelps som røykte narkotika og han ble arrestert for fyllekjøring to ganger.

MER OL: Verden forventet fire gullmedaljer av henne

Ruinert

Selv beskriver Phelps seg som suicidal i denne perioden, vel vitende om at han hadde ruinert sin eget rykte. Håpet kom imidlertid tilbake da hans kollega Ray Lewis, som selv hadde gjort comeback etter flere problemer med loven, bestemte Phelps seg for å ta livet sitt tilbake.

Phelps forsonet seg med sine foreldre og søkte seg inn på en rehabiliteringsinstitusjon, men en av de viktigste elementene i hans comeback var rollen Rick Warrens bok «Målrettet liv» spilte.

Lewis hadde gikk ham denne bestselgende kristne boken, som snudde Phelps liv opp ned.

Den fikk meg til å tro på at det finnes en kraft større enn meg selv

Større kraft

– Den fikk meg til å tro på at det finnes en kraft større enn meg selv og at det er en hensikt med mitt liv på denne planeten. Den hjalp meg da jeg var på et sted i livet der jeg trengte all den hjelp jeg kunne få.

Lewis sier at kort tid etter at han hadde gitt Phelps boken, ringte Phelps og sa: «Wow, tusen takk! Du har reddet livet mitt!».

Ikke bare hjalp boken ham å bygge opp igjen sitt forhold til faren, men også til et sportslig comeback. I år returnerte Phelps til OL som en av Amerikas mest suksessfulle ateleter gjennom tidene.

 

kommentarer