Look to Østerbo Leder
Lengter du etter å se kraften i evangeliet kan du dra til Halden.

 

En større menighet i Atlanta hyret nylig inn et sekulært pr-byrå for å få hjelp med å profilere seg mot byen de betjener. Etter at de innleide konsulentene i flere uker hadde besøkt gudstjenester og diverse undergrupper, kunne de godt betalte hjelperne gi sitt klare råd til lederskapet.

– Hvis det dere forkynner og underviser er sant, så har dere rett og slett verdens mest ettertraktede vare: Dere sitter på kraften som forandrer liv.

Det er nettopp denne kjernesannheten, at evangeliet bærer med seg kraft til å endre menneskers liv, som ropes ut fra Østerbo utenfor Halden.

Du hører det fra plattformen der gutten fra heroinmiljøet på Plata i Oslo forteller at han ved Guds kraft er blitt satt fri, er i jobb og er klar til å søke på legestudiet.

Du ser det i mat-teltet der tidligere sprøytenarkomane serverer mat de selv har laget, og du ser det i forbønnskøen der tidligere voldsmenn legger hendene på de som kommer frem, og formidler Guds kraft til frelse og frihet.

Evangeliesenterets hjertevarme har gitt vår bevegelse en diakonal kraft og troverdighet som var sårt tiltrengt.

Lars Christian Gjerlaug - Redaktør i KS

Å sette ord på hva Evangeliesenteret har betydd for Pinsebevegelsen er nesten umulig. Evangeliesenterets hjertevarme har gitt vår bevegelse en diakonal kraft og troverdighet som var sårt tiltrengt. Av de menneskene vår bevegelse har ført til tro de siste tiårene er ikke få kommet til nettopp gjennom Evangeliesenterets arbeid.

Som egen post på Statsbudsjettet har Evangeliesenteret også entret den nasjonale scenen med sitt sterke vitnesbyrd.

Men Evangeliesenteret er ikke bare viktig på grunn av de menneskene det når. Evangeliesenteret er en skatt som med  sitt varme hjerte og klokkeklare budskap har evnen til å vekke oss opp fra teoretiske diskusjoner om perifere temaer, og fra navlebeskuende trender med eget ego i sentrum.

I mange av våre menigheter har manglende pinse og bevegelse ført til en utydelig pentekostal identitet. Inn i en slik tid kan Evangeliesenteret tjene som et teologisk nullpunkt, som gir innhold til denne identiteten.

For tviler du på bønnens kraft eller evangeliets evne til å frelse, helbrede og sette bundne mennesker fri, så anbefaler jeg deg en tur til Østerbo.

Så får det være Evangeliesenterets utfordring å gjøre sitt stevne tilgjengelig og attraktivt for flere enn de som allerede kjenner deres arbeid godt fra før.

kommentarer


Anbefalte innlegg