I brann etter stormen Reportasjen
Jesus Revolution har hatt en turbulent vår. Det betyr ingenting for nordmennene som er med på teamtur til Madrid.

 

Tekst: William Fuglset
Foto: Jesus Revolution

Spanias hovedstad bader i sommervarme. I Madrid nærmer nåla på gradestokken seg 40 røde, og det føles som om asfalten i bygatene kan smelte når som helst.

I løpet av juli besøker over 700.000 turister millionbyen i hjertet av Spania. 300 av dem har slått seg ned på et leirsted like utenfor byen. De kommer fra 24 land over hele verden, som USA og Libanon, men flesteparten av dem er europeere. Drøyt 25 av dem er nordmenn.

De er ikke i Madrid for å nyte sommervarmen, selv om det gjør godt å kjøle seg ned – enten i svømmebassenget her inne på leirområdet, eller i badeanlegget i nabolandsbyen. Men med unntak av siestaen midt på dagen, er timeplanen intens.

Jesus Revolution har inntatt byen for å dele de gode nyhetene med Europas folk.

En uke på gata

– Det er veldig, veldig varmt, innrømmer 19 år gamle Sebastian Mehlen fra Jessheim.

– Det blir litt bedre når det kommer noen skyer, men det er mellom 35 og 40 grader her. Man svetter uansett. Det er nesten ikke vits i å skjule det engang.

19-åringen er med på sitt andre «Summer Team» med Jesus Revolution, etter å ha vært i Napoli i Italia i fjor sommer. Han og de andre deltakerne ankom Madrid mandag 18. juli, og den første uka har de gjort unna treningsdagene som forberedelse til evangeliseringen som foregår i én uke – fra lørdag til lørdag.

– Det har bare vært herlig så langt, sier Sebastian.

Han ble kjent med Jesus Revolution gjennom menigheten Jesus Church, som er plantet av Jesus Revolution-grunnleggerne Anne og Stephan Christiansen, der moren hans går til gudstjeneste. I flere år på rad ble han invitert med på Summer Team, og da han tok imot Jesus for to år siden bestemte han seg for å bli med på europaturen sommeren etterpå. Det fristet til gjentakelse.

– Det har vært veldig mye bra trøkk; kjempebra lovsang, og ikke minst kjempebra undervisning. Vi har utallige timer med god undervisning om forkynnelse og ledelse.

– Får en til å tenke

Årets Summer Team kommer etter en stormfull vår i Jesus Revolution.

I februar ble første episode av tv-serien «Frelst» vist på VGTV. Der fortalte den tidligere Jesus Revolution-medarbeideren Rut Helen Gjævert om sin fortid i organisasjonen, og tok et oppgjør med det hun mente var usunne elementer i organisasjonen. I etterkant av serien har flere andre tidligere medarbeidere hengt seg på kritikken, blant annet gjennom åpne brev til grunnlegger Stephan Christiansen som er sendt ut til flere medier.

Det er klart, man så ikke den tv-serien komme. Det får en til å tenke.

David Hektner - Ungdomsleder i Filadelfia, Rælingen

Likevel velger altså flere titalls nordmenn, sammen med flere hundre andre europeere, å reise ut på teamtur sammen med Jesus Revolution.

Ungdomslederen i Filadelfia, Rælingen, David Hektner har sammen med kona Irene sågar invitert med hele ungdomsgjengen på teamturen. Totalt er de ni personer fra det lokale ungdomsmiljøet som er på plass i Madrid.

– Dere velger å dra på tur med Jesus Revolution etter en vår som dette?

– Ja, vi har jo fått med oss det som har blitt skrevet. Men vi har hatt lyst til å dra på teamtur med ungdomsarbeidet lenge. Med Jesus Revolution får vi en tur der mye av opplegget er lagt klart på forhånd, det passet veldig bra akkurat nå, sier ungdomslederen.

Det er første gang han selv er på tur med Jesus Revolution. Men Filadelfia, Rælingen har tidligere hatt besøk fra Jesus Church, og David kjenner flere av lederne der.

– Gjør du deg noen tanker etter alle medieoppslagene tidligere i år?

– Det er klart, man så ikke den tv-serien komme. Det får en til å tenke, sier Hektner.

  • Les hele reportasjen, med deltakernes opplevelser på Summer Team: Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer