Left Behind-forfatter er død Kristenliv
Døde denne uken, 90 år gammel.

Den amerikanske pastoren og forfatteren Tim LaHaye er død, 90 år gammel.

LaHayes familie meldte om dødsfallet på LaHayes Facebook-side mandag denne uken, samme dag som han døde på et sykehus i San Diego i California etter å ha hatt slag.

Solgte 62 millioner eksemplarer

Tim LaHaye er mest kjent for å utgjøre halvparten av duoen som forfattet Left Behind-bøkene, eller Latt tilbake, som de heter på norsk. Bokserien, som startet i 1995, er en spenningsserie som utløper seg i endetiden, og handler om de menneskene som blir latt tilbake på jorden etter at Jesus har hentet sin menighet i opprykkelsen.

Bokserien inneholdt originalt 12 bøker, og ekspanderte med ytterligere fire tilleggsbøker samt en rekke spin-off-bøker, -filmer og -videospill.

Den Tim LaHaye jeg kjente hadde en pastors hjerte, og levde for å dele troen.

Jerry B. Jenkins - medforfatter av Left Behind-bøkene

Bokserien har totalt solgt 62 millioner eksemplarer verden over, tilbrakt 300 uker på New York Times’ bestselgerlister, og er ifølge Christianity Today et av varemerkene som har formet evangeliseringen i det moderne USA.

– Brydde seg om alle

– Jeg er glad for at han nå er der han alltid ønsket å være, men hans bortgang etterlater et tomrom i sjelen min som jeg ikke forventer blir fylt før jeg får se ham igjen, sier Jerry B. Jenkins, LaHayes medforfatter av Left Behind-serien, ifølge avisa.

– Den Tim LaHaye jeg kjente hadde en pastors hjerte, og levde for å dele troen. Han lyttet til og brydde seg om alle, uansett alder, kjønn eller sosial tilhørighet. Dersom Tim ble borte fra autografbordet eller tv-kameraene, var han sannsynligvis å finne i et hjørne der han ba sammen med noen han akkurat hadde truffet – en leser, en deltidsansatt i bokbutikken eller et nyhetsanker for en tv-kanal, sier Jenkins.

 

kommentarer