Trofaste abonnenter Leder
Korsets Seiers trofaste abonnenter forvalter en åndsarv.

 

Pinsebevegelsens grunnlegger i Norge, T.B. Barratt, var nytenkende og strategisk. I ettertid slår det oss hvor forut for sin tid den trauste og uredde mannen var, da han sto i spissen for en ny vekkelsesbevegelse.

Et av områdene han forsto det var viktig å innta, var mediene. Allerede i 1904 hadde Barratt startet avisen Byposten, mens han var prest i Metodistkirken. I 1910 skiftet avisen navn til Korsets Seier. Vi befinner oss i dag i avisens 113. år og er verdens eldste pinseavis.

Under Pinsebevegelsens 50+-stevne på Hedmarktoppen sist uke, møtte vi pinsevenner med lang fartstid som KS-abonnenter. En rekke enkeltpersoner og ektepar kom innom KS-standen og fortalte begeistret at de har hatt abonnement i over 40 år, og leser Korsets Seier fra «perm til perm». Noen slåss om å være den første som får tak i avisen når den kommer i postkassa. Andre sørger for at barn og barnebarn får lese den hver uke.

Et smilende ektepar kunne fortelle at de abonnerte på Korsets Seier da de giftet seg, og at det var over 70 år siden. De hadde hatt dårlig råd de første årene av ekteskapet, men de fortalte at de heller spiste grøt fem dager i uken, enn å si opp abonnementet på Korsets Seier.

I ukens leder vil vi rette en stor og varm takk til alle trofaste abonnenter av Korsets Seier. Deres trofasthet betyr langt mer enn å sørge for stabile inntekter. Vi snakker om å ta vare på arven.

I Pinsebevegelsen har vi fått en betydelig åndsarv å forvalte. Ikke minst gjelder det forkynnelsen og praksisen av frelse, rettferdiggjørelse, Åndens dåp, Åndens gaver, seier over synd og disippelskap.

Barratt visste at det er makt i det skrevne ord. Senere har media fått betegnelsen den femte statsmakt. En kristen ukeavis er en del av arven vi er kalt til å forvalte og ta ansvar for. Gjennom det skrevne ord kan vi holde fram sannhetene i Guds ord og kjempe for de kristne verdier midt i en medieverden preget av en sekulær og antikristelig tidsånd.

Gjennom Korsets Seier har mennesker kommet til tro, blitt helbredet og fornyet.

Anne Gustavsen - daglig leder og ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Lutheraneren og pastoren i IMI Kirken i Stavanger, Martin Cave, løftet Korsets Seier høyt i været foran et hundretalls pinsepastorer i en samling i forkant av Led16, og sa tydelig: «Dette er deres arv! Sørg for å ta vare på arven. Bruk Korsets Seier i lederskapet, sørg for at neste generasjon blir abonnenter, ta eierskap til deres egen avis så den kan leve lenge og påvirke tusener!»

Gjennom Korsets Seier har mennesker kommet til tro, blitt helbredet og fornyet. Ekteskap er reddet, motløshet er snudd til nytt mot. Folk som har kommet ut av tjenesten har blitt inspirert til å komme tilbake. Menigheter har fått ideer til nye misjonsprosjekter og nye metoder for å nå lenger ut med evangeliet. Historiene rundt Korsets Seier er uendelig mange.

Derfor må vi ta vare på arven og forvalte den videre. Pinsebevegelsens takk tilbake til Korsets Seier må være å gjøre det kjent i enhver lokalmenighet, for nye medlemmer, for barn og barnebarn, venner og kjente. I takknemlighet over at vi i Norge har en ukeavis som har frihet til å spre nyhetene om Guds rike, bør abonnementstallet skyte i været.

kommentarer


Anbefalte innlegg