Todd White talte på Festplassen Kristenliv
Da evangelisten Todd White besøkte Bergen sist uke, fikk også byens befolking høre vitnesbyrdet hans.

Se video fra konferansen nederst på siden.

Onsdag til søndag sist uke ble det holdt konferanse i Vestlandshallen i Bergen. For andre året på rad var den kjente evangelisten Todd White, invitert som hovedtaler. I år kom han også med sin kollega, Tom Routolo, som blant annet talte under konferansens åpningsmøte onsdag kveld. På det meste var omkring 3500 mennesker til stede under konferansen.

Praktisk konferanse

– Dere kommer til å bli forvandlet gjennom denne konferansen, hvis dere blir med på alt. Fordi vi skal ikke bare lytte, men også praktisere det vi hører her. Seks ganger i løpet av konferansen skal vi ut på gatene og elske mennesker og be for dem, forteller Tom Routolo, som taler under åpningsmøtet.

Vi kristne er veldig flinke til å arrangere flotte møter med nydelig lovsang og fin forkynnelse, men det er ikke nok. – Tom Routolo.

Han forklarer at konferansen er en mini-bibelskole, som de har kalt School of Power and Love (Kraft og Kjærlighetsskole) der deltakerne veksler mellom å høre undervisning og gå ut i gatene for å vitne og be for mennesker. Dette er den 78. skolen de arrangerer og dessuten den første i Europa.

– Vi kristne er veldig flinke til å arrangere flotte møter med nydelig lovsang og fin forkynnelse, men det er ikke nok. Vi må leve det livet som Jesus levde. Vi må ut blant de som ennå ikke tror og fortelle om Jesus, be for behovene deres og demonstrere Guds kjærlighet for dem i hverdagen, overalt der vi er, sier Routolo.

Helbredelser i gatene

Hver dag under konferansen, etter hver pause, står flere personer – alt fra barn til eldre – på scenen og forteller hva Gud har gjort mens de pratet og ba for mennesker i pausen.

En ting er at han snakker om det på talerstolen, men når du er sammen med ham utenom møtene ser du at han også lever dette livet selv. – Olav Rønhovde, hovedpastor i Credokirken.

En har sett en rygg bli helbredet, en annen har sett ti år gamle whiplash-smerter forsvinne momentant, en tredje har bedt til frelse med en person. Historiene strømmer på.

Todd White har heller ikke holdt tilbake under pausene og viser en videosnutt av ei jente som blir helbredet i ryggen etter at han ba for henne. Til slutt ber de frelsesbønnen sammen.

Hovedpastor i Credokirken, Olav Rønhovde, forteller muntert om hvordan det tok sin tid å vandre over Fisketorget i Bergen sentrum sammen med den amerikanske evangelisten, fordi Todd hele tiden kom i prat med mennesker, vitnet og ba for dem.

– En ting er at han snakker om det på talerstolen, men når du er sammen med ham utenom møtene ser du at han også lever dette livet selv, det er livsstilen hans. Det er et eksempel og oppmuntrer andre til å våge å ta steget ut også, sier han.

Talte på Festplassen

Lørdag formiddag ble konferansen flyttet til Festplassen i Bergen sentrum.
–Jeg fikk denne tanken tidligere i år, jeg hadde lyst å ha en samling nede i byen, forteller Rønhovde.

Tillatelsen til å holde gatemøte lot for øvrig vente på seg.
–Vi fikk ikke den ikke før fredagen og derfor var det ikke lagt inn som en del av konferanseprogrammet. Jeg fortalte Todd om ideen og at vi nå hadde fått tillatelse og han tente på ideen med en gang og dermed gjorde vi det, sier Rønhovde.

Vi er i samtaler om å arrangere en ny konferanse med ham her igjen til neste år. – Olav Rønhovde.

Klokken 14 lørdag formiddag braket det løs på Festplassen. Jesus Revolution åpnet møtet med dans. Deretter fortalte Todd White vitnesbyrdet sitt om hvordan Jesus reddet ham ut av et liv i rus og kriminalitet, til en stor folkemengde.

–Det var en helt spesiell atmosfære der og trøkk hele tiden. Etter møtet gikk mange av konferansedeltakerne rundt og snakket med mennesker og ba for behov, forteller Rønhovde.

Nytt besøk neste år

I følge Todd White ligger Bergen by på hjertet hans.

–Vi er i samtaler om å arrangere en ny konferanse med ham her igjen til neste år. Han forstår at Gud holder på med noe i Bergen, Norge og Scandinavia, og det ønsker han å være med på, avslutter Rønhovde.

FAKTA:
Konferanse i Vestlandshallen i Bergen.
Talere: Todd White og Tom Routolo.
Konserter med Ulf Christianson og Jesus Revolution
Arrangører: Credokirken, Jesusfellesskapet, Connection og Nordhordaland bibelsenter.
Antall besøkende: 3500 på det meste.
Konferansen ble filmet av Visjon Norge og omkring 200 000 mennesker så den hjemmefra.

kommentarer