Ny nasjonal kristen barnehagekjede Samfunn
– Vi opplevde at vi hadde et felles ståsted og en felles visjon, sier styreleder Lasse Rosten.

 

Skrevet av Henrik Tellefsen Gimle.

Læringsverkstedet overtar som hovedaksjonær for Solkollens fire barnehager i Kristiansand. Inntil nå har de vært eid av Filadelfia, Kristiansand. Pinsemenigheten vil fortsette å være sentral medeier og partner. Avtalen er gjeldene fra første september i år, står det i en pressemelding.

– Vår Herre har spilt inn en mulighet om å gå nasjonalt med våre barnehager om å være en faktor for nasjonen med det vi har bygd i Solkollen, forteller styreleder for Solkollen barnehage Lasse Rosten (i bildet til venstre) til KS, før han legger til.

– Vi har nå fått en mulighet for at dette kan realiseres med at det ble vedtatt etter menighetsmøtet tirsdag denne uken. Kun én stemme stemte imot.

LES MER: Kafé i Kristiansand gjenoppstår.

Partnere for en kristen barnehagekjede

En av Norges største private barnehageaktører er Læringsverkstedet, og de er den eneste nasjonale private kjeden hvor begge eierne er pedagoger. Det drives av ekteparet Randi Lauvland Sundby og Hans Jacob Sundby.

«De tenker langsiktig, og jobber for at både barn, foreldre/foresatte og ansatte skal ha det trygt og godt i barnehagen», står det i pressemeldingen fra Læringsverkstedet og Solkollen barnehage.

– Sammen som partnere skal vi utvikle en kristen, nasjonal barnehagekjede, sier Lasse Rosten.

Læringsverkstedet eier over 160 barnehager i Norge, og tar daglig vare på flere tusen barn. Over 4000 er ansatt. Hovedkontoret ligger på Jessheim utenfor Oslo.

LES MER: Filadelfia Kristiansands nye storstue

Grunnverdier som samtemmer

For Filadelfia Kristiansand var det aldri planen å selge Solkollen.

– At de kontaktet oss av den grunn var veldig overraskende, sier hovedpastor i Filadelfia Wiggo Skagestad (i bildet til høyre).

– Vi møtte dem og fant en hjertekontakt, hvis du kan kalle det det. Vi opplevde at vi hadde et felles ståsted og en felles visjon. Dermed var det lettere å begynne å samarbeide og ta kontakten videre.

I pressemeldingen som ble sendt ut står det at Solkollen barnehage har en utvidet formålsparagraf med en forankring i kristne verdier og tradisjon. «Solkollen barnehage skal være en del av «den gode barndom» med forankring i kristne grunnverdier og et inkluderende og utviklende felleskap».

– Solkollen har i dag fire barnehager i Kristiansand. Rundt 10 prosent av Kristiansands barn går i Solkollen barnehagene, forteller pastor Skagestad, før han ser bort på styreleder Rosten og får det bekreftet.

FILADELFIA, KRISTIANSAND: – Ydmykende å be om penger.

Sterk aktør i Kristiansand

Ekteparet i Læringsverkstedet har følgende kommentar til samarbeidet med Solkollen barnehage.

– Solkollen barnehager er en sterk merkevare og aktør i sitt distrikt. De har jobbet målrettet og er godt forankret med verdier og tradisjon. Det skal bli spennende å samarbeide videre med Solkollen, sier eierne av Læringsverkstedet, Randi og Hans Jacob Sundby.

 

kommentarer