Will Graham Disippel
Venneevangelisering. Barmhjertighetsarbeid. Alphakurs. Will Graham er sterkt uenig i at dette står i motsetning til de store stadionmøtene.

 

BAKGRUNN: Will Graham til Norge.

– Masseevangelisering har blitt moteriktig å mislike blant kristne, men den er både misforstått og har et ufortjent dårlig rykte, mener Will Graham.

Billy Grahams sønnesønn er i disse dager på en rundreise i Norge og skal besøke både Tromsø, Trondheim, Bergen, Haugesund og Vennesla. Han er opptatt av at folk må bruke ord når de forteller om Jesus.

– Uansett om du forkynner for store menneskemengder på et stadion, i et klasserom, gjennom humanitært arbeid eller evangeliserer en til en, så må vi bruke ord, sier Graham.

PORTRETT I KS PAPIR: Til neste uke kan du bli bedre kjent med den unge evangelisten med den tunge arven. Bestill Korsets Seier her

Masser og vennskap samtidig

Will-Graham2NETT

PORTRETT I KS PAPIR: Til neste uke kan du bli bedre kjent med den unge evangelisten og sønnesønn til Billy Graham, Will Graham.

Han forteller at mange kristne mener de kan evangelisere ved at folk ser at de lever gode liv, og dermed vil spørre og få kjennskap til Gud ved deres godt levde liv.

– Problemet er at vi aldri kan leve gode nok liv. Vi er ikke alltid gode mennesker. Det står i Bibelen, i Romerne 10 vers 17, at troen kommer gjennom det man hører og av å høre Guds ord, så vi må fortelle folk om Jesus. Mange sier at proklamasjons- evangelisering ikke fungerer. Jeg er helt uenig. Og Bibelen bekrefter det.

Graham mener store menneskemengder og en-til-en samtaler ikke er en motsetning, men tvert imot går sammen.

– Ofte ser vi at kristne tar med seg venner og familie som ikke kjenner Jesus på møte. I mange tilfeller har de ofte hatt samtaler om kristen tro i forkant. Dette kan da være en døråpner, et sted hvor de selv kan få et møte med Jesus. Det er i hvert fall vår erfaring.

Vi er spente på å se hva Gud vil gjøre disse dagene.

Invitert til Norge

Will Graham jobber som evangelist for organisasjonen Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) som arrangerer Norgesturneen kalt Wake up Norway på invitasjon fra norske kirker. Han er sønn av Franklin som nå leder arbeidet Billy startet.

– Vi kommer fordi vi er blitt invitert. Jeg spinner ikke globusen, lukker øynene og setter ned fingeren og bestemmer at jeg skal reise til Norge i dag. Kirkene her har invitert meg til å komme og forkynne. Vi er spente på å se hva Gud vil gjøre disse dagene når vi forkynner og gir folk en mulighet til å respondere, sier Will Graham.

Han forteller at det å komme på invitasjon også var noe hans farfar, Billy Graham, gjorde.

– Det er en av tingene jeg elsker ved min bestefar, at han alltid jobbet gjennom de lokale kirkene. Han dukket ikke bare opp og ville ta over, men kom alltid på invitasjon, forteller han.

I kveld, altså torsdag, taler Will Graham i Bergen, nærmere bestemt i Tabernaklet.

  • Graham besøkte Tromsø 6. juni og Trondheim 8. juni. De neste dagene besøker han Haugesund 10. juni (Tabernaklet) og Vennesla 12. juni (Filadelfia).
  • Med på møtene er også den kjente gospelsangeren Arnold Børud med familie og Lisa Børud. I Trondheim og Bergen, vil også sønnen, Ole Børud bli med som gjesteartist.

 

kommentarer