Mirakler ble normalen Samtalen
For å se Gud gjøre mirakler i menneskers liv, måtte Guillermo Maldonado (51) legge doktorgrad og intellekt til side.

 

Hei! Helbredelsespredikanten, Guillermo Maldonado, feier inn i rommet. Han ser på meg med gnistrende øyne, hilser med et fast håndtrykk og spør smilende:

– Hvordan kan jeg tjene deg?

Mirakler på Telenor Arena

Den tre dager lange konferansen, «Jesus helbreder i dag» på Telenor Arena i regi av Visjon Norge, befinner seg på dag to, og Maldonado er invitert som hovedgjestetaler. Med seg har han 65 personer fra menigheten sin i Miami, King Jesus Ministry. Alle betaler reisen og oppholdet av egen lomme og tar ingen betaling for å være her. I forkant av konferansen er det blitt lovet helbredelser, og flere titalls personer har allerede stått på scenen og vitnet om hva Gud har gjort for dem i møtene. En har kastet krykkene. En annen har parkert gåstolen og kan nå gå selv. En tredje har opplevd Guds helbredelse i form av at stemmen har vendt tilbake etter fire år uten å kunne snakke. Det er unødvendig å si at jubelen og takknemligheten har vært stor.

Maldonado blir henvist til en stol og slår seg ned. Det vil si, han blir sittende ytterst på kanten av stolen, framoverlent, klar til å besvare spørsmålene som måtte komme fra Korsets Seier. Det er ingen selvfølge at han tar seg tid til dette. Maldonado har avvist alle andre intervjuforespørsler fra både kristne og sekulære medier.

Min største lidenskap har alltid vært, og vil alltid være, Guds nærvær.

Aldri den samme

Maldonado er født og oppvokst i Honduras’ fattigdom. At han en dag skulle være leder for en menighet på 22.000 mennesker, reise verden rundt å se Gud frelse tusenvis av mennesker og utføre mirakler, fantes ikke i den unge guttens villeste fantasier.

– Jeg bar på en stor tomhetsfølelse inni meg. Jeg var aldri involvert i narkotika eller noe slikt, jeg var bare en normal ungdomsskoleelev som følte meg tom, ensom og avvist, som så mange andre.

Inntil han en dag, for 27 år siden, fant det for godt å besøke en menighet, der han skulle få møte Frelseren selv.

– Jeg lyttet til forkynnelsen om Jesus, og da de ga frelsesinnbydelsen på slutten av møtet, responderte jeg og fikk et sterkt møte med Jesus.

– Hvordan forandret det livet ditt?

– Åh, det forandret alt. Livet mitt ble totalt forandret. Alle som har fått et virkelig møte med Jesus vet at det er umulig å forbli den samme etter at du har møtt ham, smiler Maldonado.

Kall til overnaturlig liv. Ikke lenge etter fikk den latin-amerikanske unge mannen enda et skjellsettende møte med Jesus. Denne gangen skjedde det hjemme i hans egen stue.

– Jeg var i bønn, og plutselig følte jeg Guds nærvær komme inn i huset på en sterk måte. Så hørte jeg en hørbar stemme, som om det skulle stått en mann i rommet og snakket til meg. Stemmen sa: «Jeg kaller deg til å bringe min overnaturlige kraft til denne generasjonen.»

Maldonado skvatt til. I neste øyeblikk hørte han det samme budskapet på nytt, men denne gangen inni hjertet sitt, som en mild og stille stemme.

– Jeg ble forvirret og tenkte «jeg holder på å bli gal», men så sa Herren til meg: «Det du hørte som en hørbar stemme her i rommet, var min engel som proklamerte kallet og tjenesten din. Stemmen du hørte i hjertet ditt var min stemme som bekreftet hva engelen sa til deg.»

Maldonado forteller med innlevelse og lidenskap, som en ekte latin-amerikaner, og det slår meg hvor naturlig disse overnaturlige hendelsene virker på ham.

Gud forlenget en persons ben og skapte kjøtt og hud der det ikke fantes noe.

Intellektet ble til hinder

Å begynne å leve dette overnaturlige livet som han i dag lever så tilsynelatende lett og tillitsfullt, var derimot en prosess som til tider bød på reale prøvelser.

– Det var definitivt en prosess, og jeg har gått gjennom mange prosesser i livet mitt. Jeg begynte for eksempel å be for menneskers helbredelser, men ingenting skjedde. Jeg sa til meg selv: «Vel, kanskje det ikke er Guds vilje likevel», men Gud underviste meg.

Maldonado snakker raskt, men tydelig nok til at man henger med i svingene.

– Du vet, jeg gikk på universitetet og jeg forsøkte bestandig å forstå alt mulig. Det var min største utfordring og kamp, for jeg var en veldig …

  • Det var innledningen. Maldonado snakker om «vår største utfordring og svakhet». Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg