– Ydmykende å be om penger Nærbildet
Men Filadelfia, Kristiansand har aldri presset noen til å gi, understreker pastor Wiggo Skagestad.

 

BAKGRUNN:
  • Onsdag i forrige uke holdt Filadelfia, Kristiansand en tre timer lang direktesending på Visjon Norge, som starten på en gaveaksjon som har som mål å samle inn 25 millioner kroner til inventar og utstyr i menighetens nye bygg, Q42.
  • Muligheten til å lånefinansiere gaver har blitt kraftig kritisert av ulike medier denne uken.
  • Bygget skal stå ferdig i oktober, og den offisielle åpningen er planlagt i januar 2017. Byggeprosessen kan følges på filadelfiakristiansand.no.

– Filadelfia får kritikk fra mange ulike hold for å ha oppmuntret medlemmer til å ta opp lån for å kunne gi en gave til menighetens byggeprosess. Travel dag?

– Ja, det har blitt mange telefoner. Jeg hadde tenkt å ha en litt rolig dag, men det ble det ikke. Sånn er det av og til.

– Bakgrunnen her er forrige ukes start på en innsamlingsaksjon med mål om å samle inn 25 millioner kroner. Hvordan gikk det, egentlig?

– Det var et kickoff for en aksjon vi skal kjøre fra 27. april til 25. september. Og vi har kommet godt i gang. Vi har vel fått inn omtrent halvannen million kroner. Om vi samler inn 25 millioner, ser vi på det som Guds velsignelse til oss, for det er ikke lett å samle inn så mye penger.

– Nå har dere trukket tilbake muligheten for menighetens medlemmer til å lånefinansiere gaver til menigheten via Spareskillingsbanken. Hvorfor?

– Vi registrerer at våre omgivelser ikke har forstått intensjonen med låneordningen som en del av givermulighetene. Av den grunn har vi i samråd med banken valgt å trekke ordningen. Vi som menighet har aldri hatt til hensikt å presse våre medlemmer til å gi gaver. Og jeg har heller aldri registrert at noen har tilkjennegitt dette.

– Men i etterpåklokskapens navn burde dere vel skjønt at dette kunne oppfattes som pengemas?

– Ikke for våre medlemmer, men når en intern sak skal sees på med eksterne øyne, kan det helt klart bli kommunikasjonsmessig krevende. Det har vi forståelse for. Men det er en helt vanlig ordning i frikirkelige miljøer å inngå avtaler med banker slik at folk kan ta opp lån som skal gis som gave.

– Hva skal disse 25 millionene gå til?

– Aksjonen går til inventar og teknisk utrustning. Hittil har vi ikke samlet inn én krone i menighetssammenheng, men vi har hele tiden vært bevisste på at vi skal gjøre en aksjon.

– Dere fikk drahjelp fra Visjon Norge med livesending fra storsalen og Jan Hanvold som gjest. Hvordan gikk det til?

– Vi sender gudstjenesten vår hver uke på Visjon Norge. Det har vi gjort i et par år, og er veldig glad for å være der. Ut ifra den kontakten utfordret vi dem på om vi kunne få Studio Direkte-sendingen en kveld. Vi landet på å sende fra vårt bønn- og lovsangsmøte.

– Har dere fått noe respons på det?

– Folk har kommentert det på nett, og det er sikkert noen som har meninger om det. Men det enkleste for oss er å la være å synliggjøre at vi trenger å samle inn noen penger. Man kan lett kjenne at det er litt ydmykende…

  • Det var innledningen. Skagestad forteller videre om dilemmaer med pengeinnsamlinger, lånefinansiering, byggeprosessen og mediekritikken. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer