BICKLE Samtalen
Gud kalte Mike Bickle til å be. «Æsj», svarte grunnlegger av House of Prayer i Kansas.

 

Skrevet av Benedicte Mella.

Mike Bickle kommer rett fra forbønnskøen ved sin andre gudstjeneste denne påskemorgenen.

Den gule skjorta er like strøken, og heller ikke energinivået til Bickle ser ut til å ha tatt skade av timene med tjenestegjøring. Lidenskapen og ordbruken vi hørte fra scenen er like fullt til stede en til en.

Misfornøyd med kallet

– Jeg ble kalt til Høysangen 8,6: «kjærlighetens segl». Og jeg visste at det handlet om det største budet, sier Bickle litt kryptisk.

– Fortell litt mer om det. Du fikk et kall til et bibelvers i Høysangen?

– Gud har snakket til meg to ganger med store bokstaver. Den første gangen var da han sa at jeg skulle starte opp bønn og tilbedelse natt og dag. Jeg ante ikke hva han mente med det, og det tok 16 år før jeg responderte. Den andre gangen var da han talte gjennom et bryllupskort med teksten fra Høysangen 8,6 på: «Sett meg som et segl på ditt hjerte, som et segl på din arm.» Begge gangene reagerte jeg med «æsj!». Jeg forsto ikke hva som lå i det, og det var rett og slett nærmest frastøtende for meg.

Min store hemmelighet er at jeg ikke måler noe.

Overbevist av Gud

– Likevel har du brukt de siste 17 årene på nettopp dette fokuset. Hva var det som over-beviste deg?

– Det er interessant at vi snakker om dette akkurat nå, for vi er faktisk på den eksakte tiden hvor jeg har ledet IHOP (International House of Prayer) i 17 år, etter å ha vært pastor i 17 år.

Mike hopper opp fra stolen og illustrerer på tavla som henger på veggen bak ham.

– I 1983 fortalte Herren at jeg skulle gjøre bønn og tilbedelse 24/7. Jeg var perpleks og tenkte «hvorfor?». På den tiden var jeg som pastor totalt opptatt av å bygge en sterk menighet med fokus på evangelisering og misjonsbefalingen. Det å få folk frelst, bygge en sterk kirke med et godt familiearbeid og så videre, var min lidenskap. Jeg hadde et skilt på veggen i kirkelokalet, fordi Gud hadde talt så tydelig, hvor det sto: «Bønn og tilbedelse 24/7.» Men når folk spurte hva det betydde, sa jeg «jeg vet ikke».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mike Bickle

FASTER: Mike Bickle faster én dag i uken. Det gjør ham stort sett mest sulten.

16 år på vent

Det tok 16 år før det Herren hadde sagt skulle bli virkelighet i Kansas City. I 1999, etter noen profetiske ord som var så tydelige at det ikke var til å utsette lenger, startet Bickle bønn og tilbedelse 24 timer i døgnet uken rundt. I en liten husvogn startet en gruppe på 50 personer med kontinuerlig bønn gjennom ord og musikk. Lovsangerne kunne ha ansvar for opptil 12 totimersøkter hver i uken.

– Folk spurte hva i all verden vi holdt på med, og advarte meg mot å kaste bort tiden og livet mitt. Men det tok av ganske fort, mimrer Bickle.

Så legger han til med et lurt smil:

– Gud overtalte meg ved å si at det jeg brant for – å vinne mennesker – ville være mye mer effektivt hvis jeg badet det i bønn. Jeg er pragmatisk. Jeg liker det hvis matten går opp.

Når du nyter Gud, og nyter at Han nyter deg.

Drevet av åpenbaringen om Jesus

– Fra en husvogn uten strøm i det ustabile Kansas-været, til et arbeid som rommer flere millionbygg, et universitet, live streaming døgnet rundt til hele verden og opp mot 1.000 bønnemisjonærer på fulltid, så du dette komme?

– Etter hvert oppdaget jeg at Gud holder på å reise opp en massiv, global bønnebevegelse som er eksplosiv. Gud visste at vi ville være ett av leiene i en mektig elv av bønn verden over. Han visste at brudgom-kongen, åpenbaringen om Jesus, måtte være en del av den elven.

– Hvorfor må den det?

– Fordi sangere og musikere med en åpenbaring av brudgom-kongen kan holde det gående på en helt annen måte. De er drevet av dyp kjærlighet. De har sin glede i Gud. Du kan ikke holde på med å be for vekkelse og gjennombrudd hver dag og skulle føde fram noe nytt hver dag, hvis du ikke har kjærlighet og glede over selve relasjonen som basis. Når du nyter Gud, og nyter at Han nyter deg, blir du ikke så lett utbrent av å be så mye om vekkelse.

Kun én lidenskap

– Du har innflytelse på mennesker over hele verden. Hvem er du som person?

Bickle må tenke, kanskje forsøker han å være original, men må kapitulere.

– Det er virkelig min altoppslukende lidenskap å få vandre i det første budet, sier han, nå framoverlent og med en nesten barnlig iver.

– For 30 år siden ble jeg slått av at Jesus selv sa at det ikke bare var det første, men det største budet, og jeg sa: «Herre, jeg vil være stor i dine øyne. Og jeg vil være opptatt av det som du kommer til å være opptatt av først, når vi møtes ansikt til ansikt.»

  • Det var innledningen. Ble endre bedre kjent med et globalt forbilde innen bønn: Han snakker om faste, livsstil, kjødets lyst og suksessen som en listig slange. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg