Rykende fersk jentekonferanse Disippel
– Vi ønsker å vise at Jesus er attraktiv, også for den yngre generasjonen, sier leder for Jenter i Nettverk, Cecilie Coward.

 

Tekst: Lisa Mari Aleksandersen (i Kristiansand)

Foto: Lisa Mari Aleksandersen

Kvinner i Nettverk har arrangert den kjente kvinnekonferansen helt siden 1990.

Nå har den yngre generasjonen i nettverket tatt steget og dannet en egen konferanse. Jenter i Nettverk ønsker å se den yngre garde brenne for sin tro, og gjerne fortsette veksten i troen.

LES MER: Nyansatt «pastorinne».

Nakent panel

9. april 2016 ble historiens første jentekonferanse holdt i Filadelfia, Kristiansands lokaler. Det var blå himmel og solen skinte. Det meste lå til rette for en vellykket konferansedag. Ett av møtene hadde som tema «raw, honest & pure», det inkluderte et slags talkshow kalt «Et nakent panel».

Typiske ungdomstemaer som kropp og identitet ble diskutert åpent.

– Hva ønsket dere å oppnå med en egen jentekonferanse?

– Vi vil utruste jenter til å stå på egne ben og legge en trygg ramme i deres liv. Vi vil trygge deres identitet i Jesus. Derfor har vi startet dette nettverket og konferansen. Vi finner temaer og mennesker som kan appellere til de yngre jentenes liv og hverdag, forteller Coward.

LES MER: – Kvinnene kommer

Kvalitet fremfor kvantitet

– Var dette kun et engangstilfelle?

– Vi ønsker å arrangere dette ved flere anledninger. Det blir arrangert en dagskonferanse på vårparten neste år. Vi begynner litt i det små med en dagskonferanse, så blir det kanskje noe mer etter hvert. Vi prøver å legge til rette for de yngre jentene slik at de skal få erfare hvilken levende og god Gud vi har.

Cowards mål og ønske for dagen var at jentene skulle bli sett, og få muligheten til å danne nye vennskap.

– Bygge et nettverk, noe som vi følte gikk bra ettersom vi ikke var altfor mange. Vi ønsket å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet.

– Hvordan synes du dagen var?

– Vi er veldig fornøyd med dagen. Jentene som kom og var med på konferanse var sultne på mer av Gud, Cecilie Coward, sier leder i Jenter i Nettverk.

 

kommentarer