Thailand – landet turistene har nådd, men ikke Jesus Samfunn
– Thailand er jo smilets land, men når du kommer under huden på dem merker du en dyp smerte hos en stor del av befolkningen, forteller generalsekretæren i PYM Bjørn Bjørnø.

 

Forfatter: Henrik Gimle
Alle foto: Asbjørn Mortensen

Broder-BjørnNETT

TALTE: Bjørn Bjørnø, generalsekretær i Pym.

Under helgens konferanse i Betel Trondheim var det ikke bare menighetens egne pastorer og ledere som var med.

De hadde fått med seg generalsekretæren i PYM, Bjørn Bjørnø og daglig leder for Troens Bevis, Rune Edvardsen.

Konferansen handlet mye om Betelsmisjonstur «Mission Possible tour» til Thailand i mai og juni. Da passet det godt med at Bjørn Bjørnø og Rune Edvardsen har god kjennskap til landet.

Trenger Jesus

Thailand har 70 millioner innbyggere. 600.000 av dem har hørt om Jesus, altså under én prosent. Ifølge Edvarden er det et av de mest unådde landene i verden.

Kvindølingen forteller at Troens Bevis jobber med kampanjer for unådde folkeslag, og de er med å støtte opp lokalbefolkningen for å starte menigheter. Dette gjelder også i Thailand.

– Når jeg ble spurt om å være med på denne konferansen, så er det på en måte tosidig. Vi har jo samme mål og identitet som Betel Trondheim om å nå de unådde med evangeliet, sier lederen i Troens Bevis.

Turistattraksjon

Prostitusjon. Menneskehandel. Store økonomiske forskjeller. Både Edvardsen og Bjørnø synes det er trist at så få turister kjenner til bakteppet av Thailand.

– Akkurat det er tragisk. Mange nordmenn reiser dit på ferie, mange føler tilhørighet til landet. Likevel er så få som har hørt om evangeliet, sier Edvardsen.

Bjørnø peker på samme:

– For Thailand er et fantastisk land med fin kultur, vakre mennesker og den gode atmosfæren. Dessverre blir det et overfladisk syn på landet.

Han forteller at PYM har to misjonærpar som holder til i Thailand.

Hverdagskristen

Edvardsen som var i Thailand for første gang med sin far Aril som 9 åring.

– Håpet er at flere kristne i Thailand får et kristenliv, ikke bare en kristen tro. Da vil vi se forandringer, avslutter han.

 

kommentarer