Ansvarlig redaktør i KS, Anne Gustavsen. Leder

Uten fornyelse blir det stagnasjon. Stagnasjon blir i praksis tilbakegang.

 

Forandringer kan være brysomme og smertefulle. Å omfavne noe som er nytt og ukjent, kan få en til å føle seg utrygg, skeptisk og fremmedgjort. Forandringer er utfordrende fordi de kaster oss ut av komfortsonen vår; det trygge, det velkjente, det gjenkjennbare.

Forandringer er likevel nødvendige. Uten forandring blir man sittende passiv, man gjør ting av gammel vane og lukker døren for forbedring og effektivisering, kvalitetsheving og bevegelse. Fravær av forandring blir i praksis tilbakegang.

Ledere kommer ikke til lederkonferanser for å kose seg

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

«En sann leder klager ikke over forandringer», sa den kjente forkynneren og forfatteren dr. Dave Martin under et besøk i Norge nylig. Han fortsatte: «Vær villig til forandring. Prøv nye ting, juster deg selv, strekk deg. Ikke bli sittende fast i den ene eller andre grøften. Vær underveis. Vær endringsvillig og justerbar. Hvis forandring tjener hensikten og gir frukt, er det sant lederskap å være villig til å leve med smerten det kan forårsake.»

Lederskap handler om å være villig til å trå ut av egne komfortsoner og legge ned sitt liv for andre. Det handler om å se bort fra egen smak og eget behag for å tjene hensikten. Ledere kommer ikke til lederkonferanser for å kose seg og gjenkjenne gamle tiders pinsesus. De er der for å få tak i nye og effektive redskaper som kan hjelpe dem å utbre Guds rike. De er der for å bli strukket og utfordret, justert og opplyst. De er også der for å få tak i det Ånden sier til menigheten for i dag og i morgen. Det kommer alltid til å innebære noe nytt, fordi Gud alltid gjør nye ting. Det verste for en leder er å bli sittende fast i en grøft og ikke komme seg videre. Med seg i grøften trekker han en rekke mennesker han eller hun leder.

Ikke all forandring er til det bedre.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Ikke all forandring er til det bedre. Men stillstand er aldri alternativet. En leders ansvar er imidlertid å sørge for at forandringene kvalitetssikres og tjener hensikt og mål. En leder er alltid åndelig våken og vokter det åndelige fellesskapet han er satt til å lede. Å aksle ansvar og gå foran i radikal etterfølgelse av Kristus er en soleklar lederegenskap. Men en leder står også i bresjen for å framsnakke og skape forståelse for ukomfortabel, men nødvendig endring og utvikling for at evangeliet skal bli kommunisert i dagens virkelighet.

En leder forstår kraften i det talte ord. En leder bringer løsninger og muligheter på bordet. En leder bidrar ikke til misnøye og sutring. En leder skaper ikke problemer, men løser problemer. Modne ledere lever for noe større enn sine egne behov.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg