Ber om ny, global vekkelse Reportasjen
På dagen 110 år etter vekkelsesutbruddet i Azusa Street vender 100.000 menneskers til Gud på ny.

 

Forfatter: Benedicte Mella
Foto: Andreas Fjellvang

Den enorme mengden som er møtt opp for å be fra sju om morgenen til halv elleve om kvelden er kledd i plastkapper i alle slags farger.

Denne lørdagen, 9. april, er en av få regndager i Los Angeles denne våren. Stemningen virker likevel uanfektet av regnet der folk danser på den våte bakken og lovsangen runger mens unge og gamle ber for hverandre og roper høyt til Gud. Lou Engle leder dagen med hese rop, mens han gynger overkroppen karakteristisk i en jevn rytme gjennom de 15 ½ timene fra scenen.

The Call er en bønnebevegelse som i to tiår har eksistert for å kalle unge mennesker til bønn og faste for vekkelse i Amerika og resten av verden. Ledet av Lou Engle har de gjort bønn til en «stadionbegivenhet» som tiltrekker de store massene.

Denne gangen er ikke dagen for bønnefesten tilfeldig valgt.

110-årsjubileet for Azusa-vekkelsen har gitt tro på en ny verdensvid vekkelse.

Det kommer en tid i livet hvor du vet at det er noe du ønsker mer enn noe annet.

Momentum

Lou Engle beskriver en opplevelse av et unikt «momentum» knyttet til samlingen som han har kalt Azusa Now. Så sterkt har han kjent seg kallet til å gjennomføre denne samlingen, at han solgte huset sitt for å få leie arenaen Los Angeles Memorial Coliseum. Den er fylt med 100.000 mennesker denne dagen.

– Det kommer en tid i livet hvor du vet at det er noe du ønsker mer enn noe annet, runger det med styrke fra plattformen.

– Dette er tiden!

Over skjermene ruller ordene «den tredje bølgen». Engle dirrer av forventning. Fortellingen om en profeti gitt av selveste William Seymour, Azusa-vekkelsens far, ligger til bunns: Han skal ha sagt at «om hundre år vil Gud gjøre noe som er større enn dette».

BAKGRUNN: – Stemningen var til å ta og føle på.

Nå er det 110 år siden

Enhet blant ledere. Lou Engle er ikke alene om å oppleve et såkalt momentum.

Med seg på scenen gjennom det mange timer lange bønnemøtet, har han mange av USAs mest kjente kirkeledere. De deltar med bønn, profetiske ord og kunnskapsord. Noen av navnene er Lauren Cunningham, Todd White, Heidi Baker og Bill Johnson. Disse, og mange flere ledere fra ulike sammenhenger, står sammen i bønn. De ligger på kne på scenen, og de gjør profetiske handlinger for å omvende seg fra rasemotsetninger og fordommer mellom konfesjoner.

Tilgivelse og enhet løftes igjen og igjen fram som viktige nøkler for vekkelse, i tillegg til bønn og faste. Det gjøres i den forbindelse et poeng av tilgivelsesbønn overfor jødene og andre folkegrupper som har lidd urett i USA.

En katolsk prest får ordet og forkynner enhet blant alle kristne, noe han illustrerer ved å kysse Engles føtter i tårer.

  • Det var innledningen. I avisen kan du lese om nordmennene vi møtte og en beskrivelse av dagen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer