– Stemningen var til å ta og føle på Kristenliv

VEKKELSEN: 100.000 mennesker var samlet for å minnes vekkelsen i Azusa Street for 110 år siden.

 

Foto: Kjell Erichsen, Håvard Sand, Olaf Engsbråten og Steinar Saltvik fra Hamar var blant dem som besøkte Los Angeles.

Mella-BenedicteNETT

TILSTEDE: Benedicte Mella besøkte vekkelsesjubileet Azusa Now på vegne av Korsets Seier.

I morgendagens utgave av Korsets Seier har Benedicte Mella skrevet en stor reportasje om Azusa Now.

9. april var det nemlig 110 år siden vekkelsen brøt ut i Azusa Street i Los Angeles. Vekkelsen regnes som oppstarten av mange de karismatiske strømningene vi ser i dag, blant annet Pinsebevegelsen i Norge og internasjonalt.

Hele 100.000 mennesker var samlet i Los Angelos Memorial Coliseum. Det var lederen Lou Engle i bønnebevegelsen The Call som gjorde det hele mulig. Han solgte sin egen ranch for å leie stadionet.

HALTORP: – Endelig er det vekkelse i Midtøsten.

Fortsatt fokus på vekkelse

– Det var en av få dager med regn i Los Angeles, men stemningen var til likevel til å ta og føle på, forteller Benedicte Mella, som er lærer på bibelskolen til Filadelfia og freelancejournalist på oppdrag for Korsets Seier.

– Kjente pastorer og ledere fra hele landet ba med lidenskap fra scenen; om vekkelse, om arven fra Azusa – vekkelsen for 110 år siden og om en transformasjon av hele kulturen.

Blant mange kjente forkynnere var Heidi Baker, Bill Johnson, Mike Bickle, Sean Feuht, Cindy Jacobs og Loren Cunningham tilstede. Lovsangen ble ledet av Jesus Culture.

– Enhet og tilgivelse mellom forskjellige sammenhenger var i sterkt fokus. Også mellom raser og andre skillelinjer. Enhet gjennom tilgivelse sees som en nøkkel til vekkelse. Faste var også i fokus, forteller Mella.

JESUSKVINNER: – I morges talte Gud til meg om vekkelsen i Europa.

Hunger etter Gud

Håvard Sand (Ungdom i Oppdrag), Kjell Erichsen (Filadelfia, Hamar), Steinar Saltvik og Olaf Engsbråten (Frikirken i Hamar) er utsendt fra bønneledernettverket «Sammen for Hamar» for å delta på Azusa Now i Los Angeles.

De fire mennene fra Hamar tar seg så vidt tid til en pause under bønnemøtet i Los Angeles denne regntunge lørdagen i april.

«Vi blir litt sene, jeg vil bare få med meg ’hispanic worship’ først,» skriver Håvard i en sms midt på dagen. To timer senere hører jeg fra ham igjen. Da har de fått med seg enda en god del punkter i bønneprogrammet før de unner seg en liten pause.

Stående i regnet har de fått i seg litt mat fra en kiosk, og nå har de noen minutter til å snakke med meg, før de kjapt kommer seg tilbake til de våte setene sine på tribunen.

– Hva har gjort inntrykk på dere så langt?

– Det gjør inntrykk å høre talene og lovsangen og se hungeren etter Guds rikes komme, sier Kjell.

 

kommentarer