Trekkspillevangelistene Reportasjen
De reiser landet rundt og sprer evangeliet med femradere.

 

Det grå skylaget henger lavt over hovedstaden denne mandagsmorgenen og luften er fuktig og kjølig. Gråværet har for øvrig ikke greid å hindre folk i å strømme til Vålerenga Baptistmenighet, der Saron Trekkspillklubb skal holde konsert. Den vesle parkeringsplassen utenfor menighetslokalet er et sikkert bevis på dette.

Innenfor dørene blir vi hilst velkommen med vennlige smil og faste håndtrykk.

– Velkommen, stig på, hilser to karer og peker oss i retning av storsalen der konserten om litt skal begynne.

Lokalet er varmt, bordene er dekket med blå- og hvitblomstrete kaffeservise og levende lys. Trekkspillklubbens medlemmer er i full gang med å rigge seg til. Skinnende blanke fem-radere blir løftet forsiktig ut av kassene sine og båret fram på scenen. Andre har allerede rukket å finne stolen sin og kastet seg ut i øvingen. Fingrene glir lett over knottene, og for oss som ikke forstår oss på disse instrumentene, blir man aldri så lite fasinert av hvordan de finner fram til de rette knottene ettersom de faktisk ikke ser noen av dem.

Helt fra Sverige

Etter hvert er lokalet fullt, ikke et bord står tomt. Musikantene har inntatt plassene sine på scenen og Arild Madsø reiser seg og tar ordet. Han er klubbens grunnlegger og også forstander i Saron, Groruddalen.

– Ja, som dere ser, er det en flott gjeng med folk i sin beste alder.

Han strekker en arm ut mot mennene og kvinnene som sitter bak ham på scenen.

«Vi spiller stort sett kjente sanger, og det er lov å være med og synge. Vi har det veldig greit sånn.»

Arild Madsø - grunnlegger

– Vi spiller stort sett kjente sanger, og det er lov å være med og synge. Vi har det veldig greit sånn. Og så er vi fra forskjellige kanter og himmelstrøk, holdt jeg på å si. Her har vi representert Oslo, Langesund, Høland og til og med Sverige. Så som dere skjønner er vi veldig populære siden vi har folk helt fra Sverige, humrer han.

Så starter konserten, og salen stemmer i til de velkjente låtene. «Han skal åpne perleporten, så at jeg får komme inn, for ved blodet har han frelst meg og bevarer meg som sin.»

Smilene brer seg over de mange ansiktene og applausene er hyppige etter hvert som klubben framfører låt etter låt.

Torader på ønskelisten

At Arild skulle starte trekkspillklubb lå kanskje i kortene, hvis man kaster et blikk tilbake på barndomsårene hans.

– Jeg husker at jeg tittet inn i et butikkvindu…

  • Det var innledningen. Det var i 2012 at Arild Madsø tok initiativet til den kristne trekkspillklubben: Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer