Anders Skarpsno Samtalen
Som tenåring ble han syk av menighet. I dag leder Anders Skarpsno (36) lovsang på 300 møter i året.

 

Du kan ha sett ham på plattformen når han leder tusenvis av mennesker i lovsang på store konferanser som Oase og Get Focused, eller du kan ha vært i rommet når han har ledet lovsang på et bønnemøte i Levanger eller i misjonskirken i Heddal.

Ingen forsamling er for stor, og ingen forsamling er for liten for Anders og gitaren hans.

Tilbedelse

– Målet er alltid å komme nær Guds hjerte. Målet er alltid å komme dit at vi slutter å lese lovsangstekstene fra storskjermen, og går inn i hjertets tilbedelse av vår far, sier Anders. 36-åringen med adresse i Levanger lever av å lovsynge, og hver uke besøker han forskjellige menigheter eller festivaler, som trenger en åndelig spilloppmaker.

Sildigregn

I løpet av et år deltar Anders på om lag 300 møter. Men historien kunne lett ha vært annerledes.

Anders vokste opp i en kristen familie i Groruddalen. Hver onsdag var det samlinger på Kaldbakken samfunnshus, der Evangelisk Mirakelsenter hadde sine samlinger. Det lille selvstendige fellesskapet som hadde bånd til et større fellesskap i Danmark var sterkt inspirert av Åge Samuelsen, og  Anders sine foreldre hadde ansvaret for musikken som i stor grad ble hentet fra sangboken «Sildigregn».

Jeg ble vár for Guds nærvær på en helt ny måte.

Anders Skarpsno - nasjonal lovsangsleder

Møtte Gud

– Jeg elsket å gå på møter, og fulgte godt med under prekenen. Jeg har mange gode minner fra barndommen i dette fellesskapet, og på en menighetsweekend opplevde jeg som 9-åring å møte Gud og bli fylt med hans Ånd. Jeg ble vár for Guds nærvær på en helt ny måte og lovsangen begynte å berøre meg.

Sekteriske tendenser. 15 år gammel ble Anders syk. Foreldrene, som var blant pilarene i Evangelisk Mirakelsenter, hadde oppdaget det de opplevde var usunne og sekteriske trekk i det lille fellesskapet. Mens foreldrene forlot fellesskapet, ble Anders igjen. Det var jo her han hadde vennene sine, og hvordan kunne foreldrene hans vite bedre enn de åndelige lederne i fellesskapet, som han hadde så stor tillit til?

Lojalitetskonflikten mellom foreldrene og fellesskapet han hadde kjært, rev og slet i Anders på en måte som gjorde ham fysisk syk.

Ny sesong

Foreldrene søkte trygghet i Oslo Vineyard, og etter en tid fulgte Anders etter. Dette var en betydelig større menighet, og Anders fant seg fort til rette.

– Jeg kan fortsatt huske hvor fascinert jeg ble av lovsangen i Vineyard. Her ble det brukt andre ord enn jeg var vant til, og tekstene dro på en måte Gud nærmere, forklarer Anders som snart ble sett av menighetens lovsangsledere.

Under kyndig ledelse av Hallgeir Reiten og Line Høllesli ble Anders opplært til lovsangstjeneste. Det begynte med ett år på tamburin, før det ble gitar og sang.

– Jeg er veldig trofast, og da jeg ble spurt om å spille tamburin på et møte, så fortsatte jeg med det hele året, sier Anders og smiler.
Trofasthet er også et ord som går igjen når venner skal beskrive den høye mannen med gitar.

Målet er alltid å komme dit at vi slutter å lese lovsangstekstene fra storskjermen, og går inn i hjertets tilbedelse av vår far

Anders Skarpsno - nasjonal lovsangsleder

Altoppslukende

Nye dører åpnet seg stadig for Anders, og snart var han en av lovsangslederne i menighetens ungdomsarbeid. Menighetsarbeidet ble altoppslukende, og da han var ferdig på videregående, flyttet Anders inn i menighetens bygg for å tjene på fulltid som sivilarbeider. Framtiden var både spennende og lys.

Av skaftet. Men omtrent samtidig som Anders hadde fått på plass seng og skap i den lille menighetshybelen, gikk menigheten han skulle betjene av skaftet.
Drevet av lengselen etter å nå inn i nyreligiøse miljøer med evangeliet, hadde menigheten og dens pastor latt seg lede inn i usunne åndelige blandinger, og da forførelsen kom for en dag, var det bare rester igjen av den engang så levende menigheten.

Grunnfestet

– Vi gikk fra å være 400–500 mennesker på møtene, til å være en liten desillusjonert gjeng på 80 personer, forteller Anders.

– Det du har vært igjennom høres ut som selve oppskriften til frafall, mistillit til menighet og et liv i frykt for karismatikk. Hvordan reddet du deg?

  • Det var innledningen. Les svaret og resten av intervjuet med den karismatiske lovsangslederen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg