Pakistanske kristne drept Samfunn
Første påskedag kom nok et eksempel på den økende, globale forfølgelsen av kristne. 78 kristne pakistanere ble drept av Taliban. Franklin Graham vil også røske i de kristne.

 

Forfatter: Ingunn Marie Ruud og Karl Andreas Jahr
Foto: Massoid Hossaini / Agence France Presse / Flickr – creative commons

Billy Grahams sønn, som kommer til Norge sommeren 2017, vil i høst arrangere et internasjonalt toppmøte til forsvar for forfulgte kristne. The World Summit in Defense of Persecuted Christians vil bli avholdt i oktober i Moskva, skriver den britiskbaserte kristne publikasjonen Premier.

– Ingen kirke i moderne tid har opplevd så mye lidelse som den russiske, så derfor er Moskva et passende sted for dette sårt tiltrengte toppmøtet, sier Graham.

The Billy Graham Evangelistic Association arrangerer toppmøtet i samarbeid med den russisk-ortodokse kirken.

ÅPNE DØRER: Fem årsaker til at kristne lider mer i 2016

Franklin Graham

OPPROP: Franklin Graham vil i høst arrangere et internasjonalt toppmøte i Moskva til forsvar for forfulgte kristne. Foto: Promo.

Fokus på Midtøsten

Samlingen i Moskva vil spesielt sette søkelys på forfølgelsen av kristne i Midtøsten. Første påskedag angrep en selvmordsbomber med tilknytning til Taliban påskefeirende kristne i Lahore i Pakistan og drepte minst 72 mennesker. 24 av dem var barn.

I tillegg fortsetter Islamic State (IS) å forfølge og drepe kristne. Blant annet ble en IS-kidnappet katolsk prest truet med korsfestelse på langfredag.

– Storbritannias Prins Charles har advart om at kristendommen kan bli fullstendig utryddet fra sitt opprinnelsessted i Midtøsten i løpet av de neste fem årene, sier Graham.

– Vi ser halshugging, tortur, fengsling og mer i flere og flere land. The World Summit in Defense of Persecuted Christians vil sette et globalt søkelys på denne krisen, fortsetter han.

Dette er et bevisst og målrettet folkemord som skjer i full offentlighet uten at det er vilje til strakstiltak eller reaksjon

Erklærer folkemord

Richard Land

KRITISK TIL VESTEN: Dr. Richard Land

I midten av mars betegnet Secretary of State John Kerry etter press fra den amerikanske kongressen IS sine forfølgelser av religiøse minoriteter som folkemord. Denne erklæringen gir likevel ikke den amerikanske regjeringen noen plikt til å gripe inn.

Dette reagerer kristne ledere på.

– Det eneste som er verre enn ikke å erklære folkemord er å anerkjenne det som folkemord, men si at en ikke tenker å gjøre noe med det. Dette er et bevisst og målrettet folkemord som skjer i full offentlighet uten at det er vilje til strakstiltak eller reaksjon, sier Dr. Richard Land, presidenten ved Southern Evangelical Seminary & Bible College til OneNewsNow.

Han henviser til blant annet krigen i Bosnia. Rykter om folkemord førte til at det internasjonale samfunnet reagerte. For de kristne i Midtøsten er folkemordet synligere, tydeligere og større. Likevel ser det ikke ut til å vekke den store reaksjonen i Vesten.

– Når du har muligheten til å stoppe ondskapen, og ikke gjør det, blir du moralsk klanderverdig for det onde som blir begått, fortsetter han.

GRAHAM OM KAKESAK: – Voldsomt angrep på vår frihet

Bønn og historier

Gjennom bønn, møter, seminarer og historier fra forfulgte kristne vil Franklin Graham sette forfølgelse av kristne på dagsorden.

– Vi vil samle delegater fra hele verden og vil holde hender med mennesker fra andre kirker og kirkesamfunn innenfor den kristne troen. Vi vil be for våre brødre og søstre i Kristus og høre førstehåndsskildringer fra lidelsene som finner sted, sier Graham. KPK/KS

 

kommentarer