Filadelfia Kristiansands nye storstue. Kristenliv

Forrige uke fikk staben i Filadelfia, Kristiansand lov til å bli med å se hvordan det nye bygget ser ut. 

 

Tekst og foto: Henrik Tellefsen Gimle

Dette er første gang Filadelfia-ansatte har fått muligheten til å se hvordan byggeprosessen har vært siden grunnsteinsnedleggelsen skjedde den 9. august 2014.

– Det har vært en prossess i over 20 år. Det begynte med en visjon, mens det fysiske byggeprosjektet startet for halvannet år siden, sier prosjektleder i Q42, Billy Øksendal, til Korsets Seier etter befaringen tirsdag i forrige uke.

Åpningen av det nye lokalet til Filadelfia, Kristiansand og Kristiansand Kongressenter blir en gang i oktober måned, forteller Øksendal til Korsets Seier.

F.V: Pastor Øyvind Valvik, Pastor Wiggo Skagestad og Prosjektleder Billy Øksendal

Fra venstre: Pastor Øyvind Valvik, pastor Wiggo Skagestad og prosjektleder Billy Øksendal

 

Kongressenter

Storsalen i det nye bygget vil kunne ta 1.400 sitteplasser. Bygget skal også fungere som et kongressenter. Prosjektleder Billy Øksendal forteller at det skal kunne brukes av Kristiansand by, men også på nasjonalt plan. Det blir det største kongressenteret mellom Stavanger og Tønsberg.

IMG_0684

 

Befaring

Linken under kan du se avdelingsleder for media i Filadelfia, Kristiansand, Margrethe Tveit, intervjue prosjektleder i BRG (Brødrene Reme Gruppen) Arne Bjørseth Nilsen, prosjektleder for byggherre Q42, Billy Øksendal og hovedpastor i Filadelfia, Wiggo Skagestad.

kommentarer