Lysglimt fra Midtøsten Reportasjen
Mens kristne rømmer Midtøsten i hopetall, blir Jesus synlig for stadig flere.

 

Utviklingstrekkene er klare. De kristne minoritetene rømmer fra Midtøsten.

Byer og land som tidligere har hatt sterke kristne befolkningsgrupper tømmes for kristne i ekspressfart, og islamistene i IS, som i Irak nå bare står 60 kilometer fra Bagdad, står for en nedslaktning av kristne som mangler historisk sidestykke.

Overgår alt

Men samtidig som mørket viser seg fram i all sin brutalitet, vinnes stadig nye mennesker for Jesus.

– Det vi har sett de siste par årene overgår hva vi trodde vi skulle få se. Det er som om Gud selv har tatt fullstendig regi, sier Kate Hess og forteller vitnesbyrd på vitnesbyrd om hvordan Gud har åpenbart seg for mennesker over hele Midtøsten gjennom drømmer og andre mirakuløse hendelser.

24/7

Vi sitter i bønnetårnet til Jerusalem House of Prayer for all nations (JHOPFAN) på baksiden av Oljeberget. Sikten er klar denne dagen, og fra bønnetårnet ser vi både Jordan, hele Kedron-dalen og den vestlige delen av Jerusalem.

Det var her, nesten nøyaktig på det stedet Lasarus ble vekket fra de døde og Maria salvet Jesu føtter, at Thomas Hess 1. oktober i 1987 åpnet bønnehuset som neste år har hatt døgnkontinuerlig bønn og lovsang gjennom 30 år.

Flere av de arabiske pastorene har vært skeptiske til dette med åndsdåp

Kate Hess - Jerusalem House of Prayer

Enhet

Bønnehuset, som har om lag 40 personer i sin faste stab og stadig har grupper og enkeltmennesker på besøk, fungerer som et kraftsenter for mye av den evangeliske virksomheten i Midtøsten. Herfra organiseres konferanser, bønnemøter, hjelpearbeid og trening av ledere for hele regionen. Ledere fra alle typer kristne sammenhenger har fått tillit til ekte-paret Hess, og gjennom bønn bygges fellesskap på tvers av kirketilhørighet og nasjonalitet.

– Flere av de arabiske pastorene har vært skeptiske til dette med åndsdåp, men når de ser at demonene flyr mens de betjener sine lokale menigheter, blir de mer åpne, forteller Kate med et smil.

Åndelig våken

Lovsangen fyller bønnetårnet når fellessamlingen starter. 15 personer fra 15 forskjellige nasjoner synger kjente lovsanger på engelsk.

Det er nettopp gått av to skudd i en terrorhandling i nabolaget, og bønnekrigerne i bønnetårnet gjør som bedende mennesker over hele verden har gjort i flere tusen år, når de kneler ned og ber om fred for Jerusalem.

– Hva er det som er så spesielt med å be her?

– Jo lengre jeg er her, desto tydeligere blir det for meg at dette er Kongens by. Dette er den byen Gud elsker og som han våker over, sier «Kim» fra Taiwan.
Den ildfulle evangelisten og bønnelederen reiser rett som det er…

  • Korsets Seier har hørt rykter om kristen vekst i et krigsrammet Midtøsten. Vi reiste for å finne ut av hva som skjer. Les hele saken. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer