Rosélen Boerner Faccio Kristenliv
Brasilianske Rosélen Boerner Faccio sier at Gud har fortalt henne sin strategi for vekkelse i Norge. Den skal ikke starte med mange, men med få.

 

Skrevet av Ingunn Marie Ruud

Brasilianske Boerner Faccio har selv vært med i en vekkelse i Milano i Italia der hun sammen med menigheten hun er pastor i har plantet over 50 menigheter de siste 5 årene.

Hun tror det vil starte en vekkelse i Norge nå.

– I morges talte Gud til meg om sin strategi for vekkelsen i Europa, fortalte Boerner Faccio til en nesten fullsatt sal på Oslo Konferansesenter under JesusKvinner 2016. Med utgangspunkt i Jesaja 9, 2-4 fortalte hun at som på Midjans dag trenger ikke Gud en stor folkemengde, men kun en liten gruppe mennesker for å få i gang vekkelsen i Europa og Norge.

– Gideon stilte med en hær på 32 000 mann, men Gud sa nei. Så reduserte de til 10 000 mann, men Gud sa fortsatt nei. Med kun 300 mann skulle Gud gjøre jobben og seire over midjanittene, sa Boerner Faccio. På samme måte mener hun Gud vil skape vekkelse i Norge med små grupper.

Gud trenger ikke en stor menneskemengde for å frelse Europa

Rosélen Boerner Faccio - pastor fra Brasil

Starter alltid med få

Boerner Faccio har besøkt store menigheter og forsamlinger over hele verden og elsker å studere historien til vekkelser.

– Over alt har store vekkelser startet med en liten gruppe på 2, 3, 8 eller 10 personer. Gud trenger ikke en stor menneskemengde for å frelse Europa, sier pastoren.

– Gud sa at det er Hans strategi for kirkevekst i Norge. «Jeg vil bruke en liten gruppe modige mennesker som skal innta landet» sa Han til meg, fortsetter hun.

Jesuskvinners Linda Haukland: Kristenliv som koster.

Vekkelsen starter i hjertet

Også JesusKvinners andre hovedtaler, Rebecca Hrubik, tror at det vil komme en vekkelse i Norge.

– Jeg tror hver og en av oss skal være en del av vekkelsen, sa hun fra scenen og la vekt på kvinnenes personlig identitet som Guds utvalgte prinsesser og viktigheten av å bruke tid med Gud.

– Hvis vi vil se vekkelse må det starte i hjertet, sa Hrubik som er pastor og mangeårig misjonær i Brasil.

De lokale kirkene trodde ikke på meg fordi jeg var en ung kvinne

Rosélen Boerner Faccio - pastor fra Brasil

Vil være med

Maria Aabøe Moen fra Froland deltok på JesusKvinner sammen med datteren Bjørg Elise Aabøe Moen. De ble inspirert av møtene i Oslo.

– Vi håper vekkelsen kommer og vil gjerne være en del av den. Vi må være modige og stolte av troen vår, forteller Maria Aabøe Moen.

Hun er enig i at vekkelsen må starte i en selv.

– Vi får ingen spesialavtale. Vekkelsen må starte i oss selv. Det er inspirerende å vite at en liten gruppe er nok for Gud slik at Han kan skape vekkelsen gjennom oss, sier hun og datteren.

LES MER: Vanlig at radikal kristen ungdom mister seg selv.

Møtte motstand

Da Rosélen Boerner Faccio startet sin menighet i Milano var hun bare 24 år. Hun var den første kvinnelige pastoren i Italia og møtte mye motstand.

– De lokale kirkene trodde ikke på meg fordi jeg var en ung kvinne. En av prestene sa til meg at Gud ikke kunne bruke unge kvinner, forteller Boerner Faccio.

Tre år senere beklaget presten det han hadde sagt.

– Han innrømmet å ha satt seg selv over Gud. Da hadde han mistet hele sin menighet mens vår kirke var blitt kjempestor. Mange sa at det er vanskelig å få til vekkelse i et katolsk land som Italia, men jeg sier at ingenting er umulig for Gud, avslutter hun. KPK

 

kommentarer