Der Guds helbredelse får plass Reportasjen
Mens mange norske menigheter vegrer seg for å vie helbredelse plass, kaster Jesusfellesskapet seg ut i det.

 

Alle foto: Sverre H. Skilbreid.

De to svenskene Liza Sigvardson (26) og Patrick Weinberg (51) har kommet til Bergen for å være der det skjer. Begge har opplevd livsforvandlende, fysiske helbredelser. Menigheten Jesusfellesskapet er, ifølge dem, én av få menigheter i vår del av verden som våger å fokusere på helbredelse.

At noen våget å tro, er en nøkkel, mener de, for begge er friske i dag.

– Det er lett å redusere Guds ord. Jeg ønsker å være i et miljø hvor helbredelser ikke er rart, sier Liza.

Etter en oppfordring fra Korsets Seier har leder Sverre Bjørnhaug invitert de to til sitt kontor for å dele sine vitnesbyrd. Til gode vitnesbyrd er kaffe, frukt og hvetebakst servert.

– Her er det bare å velge og vrake i sterke historier, men jeg skjønte at dere ønsket fortellinger det var vanskelig å tvile på, sier han.
Vi nikker. De to svenskene nikker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JesusF-NETT

MYKERE KARISMATIKK: Leder i Jesusfellesskapet, Sverre Bjørnhaug, har 100 reisedøgn i året, hovedsakelig til europeiske menigheter som søker forkynnelse rundt helbredelse. I Norge er skepsisen større. Bjørnhaug tror både helbredelsesteologien og -praksisen i Norge vært for hard. Trospresset ble for stort.

Lillehjernen i press

Liza forteller om oppveksten med Arnold-Chiari-syndrom. Det er en misdannelse som gjør at lillehjernen presses ned i gjennom bunnen av kraniet og ned i øverste del av ryggmargskanalen i nakken.

I 10–12-årsalderen begynte symptomene å merkes. Liza ble ofte trøtt, sliten og klarte ikke å høre hva mennesker sa. Senere i tenårene lå hun inne på et mørkt rom med konstante migreneanfall. Skolen måtte hun bare avslutte.

Legene trodde at én større operasjon ville hjelpe. Men én ble til seks. Og det medførte komplikasjoner og infeksjoner. Hodepinen var ekstrem og rimelig konstant. Hun måtte sove 12 timer i døgnet. Morfindosene var skyhøye for at hun skulle overleve. Legene begynte å forberede henne på hvordan man kan leve med slike smerter. Det var nemlig ikke mer de kunne gjøre.

Familien som trodde

LizaNETT

GUD SOM LEGE: For Liza Sigvardson og har legedomsfokuset til Jesusfellesskapet og leder Sverre Bjørnhaug vært livsforvandlende.

Liza vokste opp i en kristen familie i Umeå. Mange ba, og hun opplevde stadig at mennesker kom med profetiske ord om at Gud ville helbrede.
Hennes søster møtte mannen sin på Veien bibelskole i Bergen, som ble startet opp av Sverre Bjørnhaug i 1999. I 2010 startet Jesusfellesskapet opp som et produkt av fellesskapet rundt bibelskolen. I dag drives både bibelskolen og menigheten i Levende Ords gamle lokaler på Kråkenes i Bergen.

Da søsteren til Liza giftet seg, møtte hun Sverre og andre i Veien-miljøet. De oppfordret henne til å dra på en konferanse med Bill Johnson i Stockholm. Det fristet lite for Liza. Turen til Bergen hadde allerede kostet henne mye.

Noe inni henne gjorde at hun likevel dro. På konferansen ble hun ekstra syk. Under møtene lå hun bare på en benk. En av Johnsons medarbeidere kom bort til Liza.

Kampen for å beholde helbredelsen

– Han foldet ikke sine hender og sa «amen» til slutt som jeg er vant til. Han bare forløste Guds nærvær.

  • Det var innledningen. Les om Jesusfellesskapet – menigheten som går motstrøms og tviholder på å ha helbredelsesfokus. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer