Mer enn mat Kristenliv

Mandag 7. mars åpnet Evangeliesenteret sin nye kontaktkafé i Moss.

I går kveld gikk startskuddet: Administrasjonsleder ved Evangeliesenteret, Monica Karlsen-Vigardt, klippet den røde tråden og dermed var senterets sjette kontaktkafé åpnet. Den nyåpnede kaféen i Moss føyer seg inn i rekken som senterets sjette etter Oslo, Porsgrunn, Sandnes, Jørpeland og Arendal. Kafeen har fått plass i friske, nyoppussede lokaler i Klostergata i etasjen under hovedkontoret.

– Det ble en vellykket åpning, absolutt. Lokalet ble fylt og det var en verdig ramme rundt arrangementet. Samtidig var det folkelig og inkluderende som det pleier å være i våre sammenhenger, sier daglig leder for Evangeliesenteret, Trond Eriksen.

Rett mann

Kaféens utvalgte bestyrer er Bjørn Hansen. Han har de siste årene tjent som pastor i Pinsekirken Nesodden.

– Bjørn har lang fartstid som pastor og sosial arbeider ved Blå Kors. Han har lett for å prate med alle type mennesker, er raus og inkluderende og har både en åndelig og faglig kompetanse, roser Eriksen.

Hansen gleder seg til å ta fatt på arbeidet.
– Jeg syns dette er veldig spennende, for det ligger jo helt i min gate. Jeg har jobbet 30 år som pastor og mange år i Blå Kors så jeg liker å jobbe med mennesker. Man blir jo litt pastor i en sånn jobb som dette også, for det er mye nød og mennesker som trenger samtaler og omsorg.

Hansen legger til at han selv har blitt heiet frem da livet var vanskelig, og at det betyr mye å få gjøre det samme med andre.
– Å se mennesker ta et skritt videre til noe positivt er dyrebart, for det var det som reddet meg, forteller han.

Man blir jo litt pastor i en sånn jobb som dette også, for det er mye nød og mennesker som trenger samtaler og omsorg.
– Bjørn Hansen, bestyrer ved Evangeliesenterets kontaktkafe i Moss.

Bred målgruppe

Kontaktkaféen er primært rettet mot byens rusavhengige, men ønsker å favne alle type mennesker.

– Vi ønsker å nå mennesker i alle aldre, folk med rusproblematikk, eller de som på andre måter lever strevsomme, vanskelige og ensomme liv. Vi ønsker at kaféen skal være et sted der folk føler seg velkomne, får gode samtaler og at alt vi sier og gjør peker på Guds kjærlighet. Vi vil selvfølgelig også fortelle om Jesus og evangeliet når det faller seg naturlig, sier Eriksen.

Kaféen er altså mer enn en matstasjon.
– Vi har tro for at arbeidet kan hjelpe mennesker til å komme ut av en tung situasjon, og inn i et bedre liv, sier Eriksen.

Her fins nok tro til å favne den tvilende, nok frelse til å favne synderne, nok fred til å møte den engstelige og nok kraft til at vi har rom for den svake. Ikke fordi vi har fått til noe i oss selv, men fordi Gud gir oss nåde.
– Trond Eriksen, daglig leder ved Evangeliesenteret.

Ikke redd for svakhet

Han føler seg trygg på at senteret har ressurser til å møte mennesker i mange ulike livssituasjoner.

– Her fins nok tro til å favne den tvilende, nok frelse til å favne synderne, nok fred til å møte den engstelige og nok kraft til at vi har rom for den svake. Ikke fordi vi har fått til noe i oss selv, men fordi Gud gir oss nåde. Vi er her for å lytte, ta i mot og formidle et liv med Jesus som alle som ønsker kan få ta i mot, sier Eriksen.

Evangeliesenteret får også god støtte fra nærmiljøet.

– Vi har god kontakt med andre frivillige organisasjoner i byen som Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon. Og i tillegg til våre ansatte, har vi knyttet til oss en rekke frivillige medarbeidere fra andre menigheter. Indirekte har vi dermed kontakt med ulike menigheter i distriktet også, avslutter Eriksen.

Fakta:

  • Evangeliesenteret er Norges største frivillige organisasjon for rusomsorg
  • Senteret har 7 avdelinger: Østerbo, Varna, Porsgrunn, Fjordtun, Granlien, Brubakken og Sandvik.
  • Kontaktkaféen i Moss er senteres sjette etter Oslo, Porsgrunn, Sandnes, Jørpeland og Arendal.
  • Åpningstider: Mandag kveld (forkynnende møte) samt tirsdager og torsdager fra 10-14.

 

 

kommentarer