Foto: Anne Gustavsen Kristenliv
Birgitte Bergerud Larssen trodde hun måtte pakke inn budskapet. Nå ser hun at det var ingenting å skjule.

 

Tekst og foto: Anne Gustavsen

I helgen er sangartist Birgitte Bergerud Larssen og pastor Siri Novak Jenssen på helgeturné med konseptet «Salmer i godt og vondt». I går besøkte de Skien, i kveld står Drammen for tur og det avsluttes i Sandefjord i morgen.

Etter utsolgt konsert i Gamle Aker kirke i høst, og mange lovord om sin nye singel, er Birgitte ute på en miniturné. Mellom tonene formidler Siri Novak Jenssen fra Jobs bok – på sin egen, unike måte. Sangmaterialet Birgitte presenterer er gamle salmer i ny drakt, og nytt selvskrevet materiale. Formidlet med ekthet og inderlighet.

LES PORTRETTET MED ANDREAS HEGERTUN: Tenkeren

Fyller en helhet

–  I Salmene er det mange gledessalmer, men det er nesten like mange klagesalmer. Til sammen fyller de en helhet; de rommer hele mennesket, forteller Birgitte Bergerud Larssen til Korsets Seier.

– Å formidle dette sammen med Siri er en gammel drøm fra 2014. Sammen har vi laget et repertoar og en fortelling ut fra Jobs bok. I oktober i fjor framførte vi det i Gamle Aker kirke med overveldende respons. Det ga mersmak, sier Birgitte.

Nå ser jeg at det ikke var nødvendig å skjule budskapet.

Birgitte Bergerud Larssen - Sangartist

– Siden konserten er vevet rundt Jobs historie, har vi med klagesalmene også. Disse salmene inneholder hele spekteret, fra sorg, sykdom, tvil og klage, men gjennom det hele mister aldri Job troen på Gud og håpet på noe nytt. Det er befriende å få gi uttrykk for alt dette, det er jo dette som er livet, sier Birgitte.

OM FRISKE MENIGHETER: Skape sunne kirker

– Ingenting å skjule

Som lovsangsleder ser Birgitte behovet for å utfylle bildet og presentere sanger med hele fortellinger, og der det også legges opp til lange musikalske partier der man får lov å tenke og reflektere.

– Tidligere sang jeg mer pop, og prøvde å skrive låter som var spiselige for ikke-kristne uten å overforkynne i tekstene. Nå ser jeg at det ikke var nødvendig å skjule budskapet. Reaksjonene fra ikke-kristne venner og publikum på disse direkte salme tekstene, er kjempepositiv, sier Birgitte til KS.

Les hele intervjuet med Birgitte Bergerud Larssen i neste ukes papirutgave av Korsets Seier.

kommentarer