Grimerud Reportasjen
Fred, enhet og vekkelse står øverst på lista når bønnelederne bøyer kne. Denne helgen var de samlet til konferanse.

 

I følge tradisjonen skal Guds nærvær ha manifestert seg i så sterke flammer at vekterne i den lille byen Assisi stormet til for å slukke brannen da Frans av Assisi og hans prekenbrødre inviterte til bønnemøte.

Det ble ikke hørt noen sirener på flatbygdene i Stange denne helgen, men mange kunne vitne om at Guds ild rørte ved dem når bønnefolk fra hele landet var samlet til nasjonal bønnekonferanse på Grimerud gård.

Yngre deltakere

I spissen for arrangementet sto Nasjonalt bønneråd som kunne glede seg over stort oppmøte.

– I fjor var vi 90 påmeldte og om lag 120 deltakere på kveldene. I år er vi mellom 250 og 300 deltakere helgen igjennom, og stadig flere unge velger å komme hit. Det gleder vi oss stort over, sier Jon Steinar Kjøllesdal som tok over som formann i bønnerådet etter Alv Magnus for to år siden.

Vi lever i en tid der vi som ber bør være spesielt aktsomme

Alv Magnus - tidligere leder i Ungdom i Oppdrag Norge

Utadvendt

Låven på Grimerud gård, som er Ungdom i Oppdrags hovedbase i Norge, oser av internasjonalt engasjement og evangeliseringsglød, og med misjonslederne Alv og Margareta Magnus på første rad var det aldri aktuelt med en innadvendt bønnesamling for de spesielt interesserte.

Her ble storpolitikk, flyktningkrisen og landets ledere løftet opp i bønn etter tur.

Anspent

– Vi lever i en tid der vi som ber bør være spesielt aktsomme, sier Alv Magnus.

Samme dag som Aftenposten satte den mye omtalte Valdres-profetien på trykk, (se egen faktaboks) manet Magnus deltakerne til å legge den anspente verdenssituasjonen framfor Gud i bønn.

– Vi ser nå at spenningen mellom Russland og Tyrkia bygger seg opp. Mens Tyrkia truer med å stenge Bosporos-stredet, truer Russland med å gå til angrep på Tyrkia om de gjør dette. Når vi vet at Tyrkia er medlem i NATO, er det maktpåliggende at dette ikke får eskalere, sier Magnus som frydet seg over fellesskapet på konferansen.

En nasjon å nå

– Jeg tror helt grunnleggende at Guds rike ikke bygges gjennom maktstrukturer, men gjennom relasjoner. Derfor tror jeg det er så viktig at vi har arenaer som denne, der ledere fra forskjellige sammenhenger kan komme sammen og bli kjent og søke Gud sammen, sier Magnus som kunne ønske at flere ledere evnet å se utenfor sin egen menighet eller organisasjon.

– Henrik Ibsens ord om at vi er oss selv nok, kan nok litt for ofte også passe på oss kristne. Vi bygger våre egne kirker og organisasjoner og mister av syne at vi har en nasjon vi skal nå. Skal vi lykkes med det store oppdraget, må vi stå sammen, sier misjonsgeneralen.

Det handler om å bry seg om hverandre og å bygge hverandre opp

Tom Anders Olsen - Ungdom i Oppdrag

Større skille

Fokuset på enhet preget konferansen, og på lørdag formiddag ble deltakerne oppfordret til å legge fra seg stolthet, egoisme, bitterhet og synd ved et stort kors som var montert i salen. Flere kunne etterpå vitne om relasjoner som ble gjenopprettet og bitterhet som ble leget.

Et annet sterkt fokus under konferansen var vekkelse.

Norge og verden trenger mer enn noen gang tidligere å få komme hjem til Gud, ble det slått fast. Og seminarholder Mikael Leirgul påpekte at det måtte komme et større skille mellom Jesu brud og de som ikke tror.

– I dag bruker kristne og ikke-kristne i det store og hele penger likt, ser de samme programmene på tv og lar oss påvirke av de samme kildene. Skal verden se Jesus klart, må vi vise ham fram gjennom en annerledes livsstil, hevdet Leirgul.

Profetisk marked

Søndag ble det arrangert profetisk marked.

– Det handler om å bry seg om hverandre og å bygge hverandre opp, forklarer møteleder Tom Anders Olsen før han utfordret alle konferansedeltakerne til å spørre Gud om det var noe de skulle gi til noen av de andre deltakerne.

Resultatet ble en «markedsplass» der bøker og cd’er byttet eiere, mens profetiske ord, oppmuntringer og klemmer florerte. Flere kunne vitne om sterke bekreftelser og himmelske oppmuntringer gjennom dette «markedet».

  • Det var innledningen. Les hva nasjonens bønneledere ber om for samfunnet og Guds rike, og opplever de at Gud sier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer