Advarer kristne mot Trump Samfunn
Kristne redaktører advarer sine lesere om å ta avstand fra Donald Trump. Det er blir likevel flere og flere evangeliske kristne som stemmer på Trump.

 

Skrevet av Henrik Tellefsen Gimle og Karl Andreas Jahr

– Vi evangeliske kan være like godtroende som var Neville Chamberlain, som etter møtet med Adolf Hitler i 1939, skrev i sin dagbok at Hitler var en mann man kunne «gjøre forretninger med».

Dette skriver sjefsredaktør Marki Galli i Christianity Today.

Ta avstand

Like bekymret er sjefsredaktøren i «The Christian Post», som for første gang valgte å uttale seg om valget i USA.

– I dag gjør vi et unntak fordi Trump er en særlig dårlig kandidat når det kommer til å representere de kristnes interesser.

Avisen mener Trump er en dårlig presidentkandidat, noe som tydelig kommer frem i lederartikkelen «Donald Trump er en bedrager – kristne bør holde seg unna».

Tydelig oppfordrer de deres lesere til ikke å stemme på Donald Trump.

– Trump hevder å være kristen, men sier han aldri har bedt om tilgivelse. Han fornedrer kvinner og minoriteter. Han kommuniserer ved å gjøre narr av andre. Donald Trump er en forleder.

Donald Trump er en forleder.

The Christian Post - Den største nettavisen i USA

God supertirsdag for Trump og Clinton

Trump stakk av med seieren i følgende stater: Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia og Vermont. Med det befester han sin posisjon som republikanernes ledende presidentskandidat.

Hillary Clinton gjorde også en god supertirsdag.

–Det vi trenger i Amerika i dag er mer kjærlighet og godhet. Istedenfor å bygge murer skal vi bryte ned barrierer slik at alle amerikanerne kan leve opp til sitt potensiale, for kun da kan Amerika leve opp til sitt potensiale, sa Clinton etter at stemmene var talt opp.

Bedt med Trump

Pastor Robert Jeffress i megamenigheten First Baptist Church i Dallas har et godt forhold til Donald Trump.

– Jeg har møtt Trump ved flere anledninger, og jeg kan fortelle ut fra personlig erfaring at hvis Donald Trump blir valgt til president i USA, vil vi som er evangeliske kristne ha en sann venn i Det hvite hus. Gud velsigne Donald Trump!

Det erklærte Jeffress under et valgarrangement for Trump i forrige uke. Pastoren har fortalt at han har bedt med Trump.

Donald Trump angriper motkandidat Marco Rubio for svetting og for å har store ører:

 

kommentarer