Jesus-film vises på 40 norske kinoer Samfunn
En skeptisk romersk soldats møte med den oppstandne Jesus danner grunnlaget for en ny film om Jesu siste dager.

 

Tekst: Henrik Gimle
Foto: Skjermdump/YouTube

Filmen «Risen» handler om denne romerske soldaten Clavius, som får et møte med Jesus. Joseph Fiennes spiller hovedrollen som Clavius i «Risen», en skeptisk romersk ikke-troende soldat.

I filmen får vi se at Clavius er vitne til at Jesus dør på korset, og blir lagt i graven. Senere får han får se en høyst levende Jesus. Møtet med den oppstandne Jesus får Clavius til å ta tak i og gjøre endringer i livet sitt.

Drahjelp fra lokabefolkningen

Premieren på norske kinoer er 18. mars, men lanseringen er begrenset. Det er fordi man er avhengig av drahjelp fra lokalbefolkningen: Det blir kun visninger hvis det er et lokalt engasjement rundt filmen.

LES OGSÅ: Hollywood-kjendis skal spille Paulus

Så langt er filmen blitt satt opp på 40 steder i landet.

I Kristiansand har kinoene gjort det slik de vil koble opp lokale menigheter som kan komme å se filmen, før de bestemmer seg for om det er en film de vil være med å satse på.

Ikke første gang

Det samme har skjedd ved tidligere anledninger med filmer som har blitt vist på norske kinoer. Eksempler er filmene «War Room» og «Heaven Is For Real», som slo positivt ut.

Kinodirektør for Kristiansand kino, Kim Skarning Andersen, kan fortelle at det er ikke første gang at filmer som i utgangspunktet ikke skulle bli vist på norske kinoer blir satt opp etter trykk fra publikum. Andersen kan likevel fortelle at det er ikke alltid like god kvalitet på de filmene som er blitt satt opp på kino.

– Noen har gått bra, andre ikke, sier kinodirektør Andersen til avisen Dagen, og legger til at det er ingen hemmelighet at en del av filmene med religiøst budskap ikke har vært av beste kvalitet.

Se traileren for filmen her:

kommentarer