Ifølge dokumentaren har dette vært en byrde hun har båret de siste årene, og det gjør meg trist at hennes opplevelser i Jesus Revolution  kunne påvirke henne på denne måten, sier Paul Hockley, daglig leder i Jesus Revolution Kultur

Ifølge dokumentaren har dette vært en byrde hun har båret de siste årene, og det gjør meg trist at hennes opplevelser i Jesus Revolution  kunne påvirke henne på denne måten, sier Paul Hockley, daglig leder i Jesus Revolution

Skrevet av Bjarte Østebø

Som 20-åring ble Rut Helen Gjævert (36) fra Stavanger soldat i Jesus Revolution Army. Tre og et halvt år senere fikk hun nok og brøt ut. Nå danner erfaringene hennes bakteppet for en ny TV-serie.

– I starten var det utrolig spennende. Vi trodde helt og holdent på at vi kunne gjøre verden til et bedre sted. Alt som betydde noe, var Jesus, sier hun til VG.

Så sa det stopp, og etter tre og et halvt år takket hun for seg. I dag, 12 år senere, jobber hun i VGTV, og er programleder for den nye serien «Frelst», som hadde premiere i slutten av februar.

Mistet seg selv

I den fem episoder lange serien bruker hun sin egen historie som bakteppe når hun følger tre mennesker som har valgt å vie livet sitt til en tro. Samtidig oppsøker hun minner fra en periode hun har holdt skjult for mange, og som i dag oppleves fjern.

– Jeg sluttet brått og plutselig. Så var det over, forteller hun i første episode.

Gjennom TV-serien håper hun å finne svar på hvordan ting kunne gå som det gjorde

– Jeg vil fortelle hvordan jeg mistet meg selv i saken jeg trodde på. Hvordan kunne en vanlig jente som meg bli så radikal? sier hun.

Jeg sluttet brått og plutselig. Så var det over, forteller hun i første episode.

Rut Helen Gjævert - dokumentarfilmskaper

«Revolusjonere Europa»

Gjævert ble hun tent i brann da et team fra Jesus Revolution kom på besøk til den lokale menigheten. Snart ble hun en del av organisasjonen selv, og fikk fire måneders misjonstrening samt åtte måneder i felten som misjonær.

Så ble hun sendt ut. Som 22-åring fikk hun oppdraget med å starte en menighet i Tsjekkias hovedstad Praha. Sammen med fire andre ungdommer  skulle hun bringe evangeliet til byens unge. Målet var å «revolusjonere Europa»

– Gjør meg trist

Paul Hockley er daglig leder i Jesus Revolution, en jobb han overtok i 2010.

Han presiserer at episodene som nevnes i dokumentarserien fant sted mellom 2001-2004. Han synes det er trist å høre om Gjæverts opplevelser.

– Ifølge dokumentaren har dette vært en byrde hun har båret de siste årene, og det gjør meg trist at hennes opplevelser i Jesus Revolution kunne påvirke henne på denne måten.

Det gjør meg trist at hennes opplevelser i Jesus Revolution kunne påvirke henne på denne måten.

Paul Hockley - leder av Jesus Revolution

Bidrar i serien

Hockleys respons på de fire første episodene kommer i seriens femte episode. I tillegg har han publisert et lengre svar på Jesus Revolutions hjemmesider:

«La oss først gjøre det klart: Jesus Revolution har aldri vært, og kommer heller aldri til å bli en perfekt organisasjon. Vi erkjenner at våre tilkortkommenheter på ulike måter har bidratt til Rut Helens erfaring.»

Ønsket annen løsning

«Hjertet i Jesus Revolution er å trene unge mennesker på en måte som gjør at de kan trives og vokse i sin pasjon for Gud, samtidig som de vokser som individer. Det er åpenbart at Rut Helens erfaring ikke er i overenstemmelse med dette hjertet, hvilket jeg beklager.»

Samtidig skulle han ønske at de tingene som kommer fram i dokumentaren kunne vært løst på en annen måte enn gjennom en «offentlig» dokumentar på nett-tv. Han sier de tidligere lederne har møtt Gjævert privat og snakket om tingene som tas opp.

– Etter min mening er det mye mer helbredelse og indre fred å finne på en slik måte, avslutter Paul Hockley. KPK

kommentarer