Kafé i Kristiansand gjenoppstår Kristenliv
Filadelfia Kristiansand har tidligere drevet egen kaffebar i sentrum. Nå har kaffebaren fått nye eiere og ny samarbeidspartner.

 

Skrevet av Henrik Tellefsen Gimle.  

kafe FilaNETT2

NY KAFFEBAR: Søstrene Kristine og Hanne Reinertsen skal sammen være daglige ledere for nyoppstartede Con Amor kaffebar. Det er et samarbeid mellom Filadelfia og Vivo bokhandel, sistnevnte representert ved Arne Reinertsen. Alle foto: Lisa Mari Aleksandersen

– Akkurat nå venter vi på en godkjennelse fra kommunen slik at vi kan åpne. Vi har ikke fått noe dato enda, men vi håper løpet av uka, sier Kristine Reinertsen som skal være daglig leder på Con Amor kaffebar.

Bokhandelen Vivo i Kristiansand har kjøpt opp inventaret til Con Amor. Det betyr at det kommer til å bli et samarbeid mellom Vivo og Con Amor. Det blir nesten litt som en familie bedrift. Bokhandelen drives av Arne Reinertsen, mens kaffebaren skal drives av søstrene Kristine og Hanne Reinertsen.

LES MER: Solgte huset for å hjelpe flyktninger.

Spennende samarbeid

Vivo har to etasjer, slik at det blir kaffebar i første, og er bokhandel i andre. Med det håper de å oppnå at folk drar nyte av samarbeidet. Reinertsen kan fortelle at de har prøvd å tenke ut et spennende konsept med at folk kan låne en gratis bok over en kopp kaffe. Eller at de kan kjøpe ulike aviser.

– Vi har gjort det slik at folk kan finne en bok som de har lyst å lese mens de drikker en kopp kaffe, forteller Reinertsen.

Dette er virkelig en drøm for meg som har gått i oppfyllelse

Kristine Reinertsen - daglig leder i Con Amor

Rettferdig kaffe

Con Amor var tidligere en kaffebar med hovedfokus på kaffe og mat. Dette var også et sted folk kunne komme å spise, og ta en kopp kaffe. Etter at den nye åpningen skal de ha et mye større fokus på kaffe.

– Vi skal ha mye større fokus på rettferdig og god kaffe, sier Reinertsen.

Kristine forklarer at kaffen de får kommer fra Filadelfia, som driver Kirkekaffe som handler rettferdig kaffe for å gi levebrød til kaffebøndene i Peru. Reinertsen kan likevel bekrefte at det blir ferske rundstykker og litt kaker.

LES MER: «Vi er kalt til Jesus – ikke til oppgaver»

Drømmen

– Dette er virkelig en drøm for meg som har gått i oppfyllelse, sier en glad Kristine som løper mellom skole og jobb.

Hun forteller til Korsets Seier at det har vært en drøm siden hun var liten å drive kaffebar. Nå har drømmen hennes blitt til virkelighet.

– Min motivasjon er ikke akkurat å sitte på skolen nå, forteller Reinertsen, som også sier det har vært utrolig hektisk med oppussing av lokalet.

Før hun må løpe videre avslutter Kristine med at nå gleder hun seg bare til å komme igang med å leve ut drømmen sin.

 

kommentarer