TV Inter inntar påsken på TV 2 Kultur
– En milepæl i TV Inters historie.

 

Sist høst var seks norske idrettskjendiser samlet på Valbjør gård i Vågå i en uke, for å dele gode samtaler og historiene fra sine egne liv.

Resultatet er tv-serien «Mer enn gull», som sendes på TV 2 hver dag gjennom påskeuken.

– En milepæl

De seks deltakerne er motorcrossføreren André Villa, skøyteløperen Johann Olav Koss, sprinteren Ezinne Okparaebo, snowboardutøveren Daniel Franck, langrennsløperen Trude Dybendahl og freestylejibberen Andreas Håtveit.

Det er produksjonsselskapet TV Inter som har laget serien, som sendes hver eneste dag gjennom hele påsken.

Det var en uke jeg kommer til å minnes for alltid

Johann Olav Koss - Deltaker i Mer enn gull

– Det er første gang vi er på med så mye i løpet av en kort periode. Det er en liten milepæl i TV Inters liv, sier produsent og regissør i TV Inter, Ole Kristiansen, til Korsets Seier.

– Vil for alltid minnes uka

Serien byr på mye lek og moro for deltakerne, som møtes hver eneste kveld til samtaler rundt middagsbordet. Deltakerne setter pris på de gode samtalene som ble til underveis gjennom uka i Vågå.

– Noen av oss har truffet hverandre på et treningsenter eller en idrettsarena tidligere. Der blir det mest overfladisk prat. Det er jeg ikke veldig glad i, sier snowboardkjøreren Daniel Franck til TV 2.

Se klipp fra serien på TV 2s nettsider (ekstern lenke)

Johann Olav Koss forteller at han kom rett fra betongblokker i Toronto til den naturskjønne, norske fjellbygda.

– Det var en uke jeg kommer til å minnes for alltid med fantastisk norsk vakker natur, og med en fin gjeng samlet rundt gode samtaler og morsomme aktiviteter, sier den triple gullvinneren fra OL på Lillehammer i 1994.

«Prime time»

Serien består av seks ulike episoder, hver på én time. Første episode sendes mandag 21. mars klokken 19.00.

Fra mandag og torsdag i påskeuka går episodene klokken 19, mens de to siste episodene sendes langfredag og påskeaften klokken 20. I tillegg sendes en «best of»-episode på søndag kveld.

– Utøverne har kost seg skikkelig, med gode og varme samtaler og mye lek, sier TV Inters Ole Kristiansen.

– Jeg tror seerne får noen nye perspektiver på disse seks, og får høre historier som de ikke har fortalt tidligere.

– Er det noen høydepunkter du selv gleder deg ekstra til?

– Vi blir veldig fascinert av en stjerne som Johann Olav Koss. Han var en av de aller, aller største under OL i 1994, med tre gull. Hele Norge satt foran tv-en da han gikk 1.500 meter, 5.000 meter og 10.000 meter. Jeg gleder meg til seerne får høre historien han forteller, om hva som skjedde både før OL og i etterkant, svarer Kristiansen.

– Alle bærer med seg historier som rører, og som de kanskje ikke har fortalt tidligere, legger han til.

kommentarer