POPULÆR: Artisten Jordan Smith har solgt over 1 million singler på iTunes. Her fra NHL Winter Classics i januar, hvor 22-åringen fikk synge nasjonalsangen. FOTO: Skjermdump/YouTube Kultur
Ingen The Voice-deltakere har solgt mer på iTunes enn den kristne artisten Jordan Smith (22).

 

22-åringen har gjort kometkarriere og har passert en million solgte på iTunes.

Smith gikk i desember til topps i den niende utgaven av The Voice USA. Allerede under blind audition overrumplet 22-åringen dommerne med sin tolkning av Sias kjempehit «Chandelier».

Smiths særegne, nesten feminine stemme gjorde ham tidlig til storfavoritt. Da presset var på sitt verste under konkurransen valgte han å vende seg mot Gud.

– Forholdet mitt til Gud har hjulpet meg å beholde bakkekontakten og har vært fundamentet gjennom alt sammen, sa han i et intervju med sa han i et intervju med DJ Chuang, som står bak den kristne nettsiden Spinning Up Disruptive Ideas.

Intervjuet er gjengitt av CBN.

Forventningene til Smith økte ytterligere da han i semifinalene framførte Queens «Somebody to Love».

– Jeg trenger ikke si noen ting som helst, for det er noe av det beste jeg har sett i hele mitt liv, sa Smiths mentor, Maroon 5-vokalist Adam Levine.

Også publikum likte det de hørte, og en halvtime etter at programmet var ferdig toppet «Somebody to Love» single-listen på iTunes, og detroniserte i samme slengen Adeles superhit «Hello».

Salmer og lovsang

Noen uker tidligere valgte Smith å framføre salmen «Great is thy faithfulness» (Stor er din trofasthet), og artisten har hele tiden vært tydelig på sin kristne tro.

Som mange andre musikere gir Smith oppveksten i menigheten mye av æren for at han i dag driver med musikk.

– Jeg elsker å lede lovsang, og foreldrene mine oppmuntret meg virkelig til å synge i kirken, sa han, ifølge CBN.

En million solgte

I midten av desember ble han kronet som vinner av The Voice. Siden den gang har han blitt tidenes mestselgende The Voice-deltaker, og har solgt over en million singler på et knapt halvår, ifølge CBN.

Smith lanserte nylig singelen «Stand in the Light», som blir å finne på debutalbumet som slippes i USA 18. mars.

Uavhengig av hva framtiden måtte bringe setter Smith sin lit til Gud.

– Denne plattformen har åpnet så mange dører for meg og gitt meg muligheter til å lage musikk på så mange forskjellige måter, sa han.

– Nå gjør jeg bare mitt beste, venter og ber. Uansett hva som skjer så vet jeg at jeg vil fortsette å lage musikk og lede lovsang uansett hvor jeg er. Selv om fremtiden min er uviss akkurat nå, så vet jeg hvem som har kontroll, og jeg vil fortsette å stole på Guds plan for meg, sa han før det var klart at han hadde vunnet The Voice. KPK

 

kommentarer