– Hillary har ingen sjanse Nærbildet
Austin Rasmussen i Republicans Abroad Norway er skråsikker på at USAs neste president er republikaner.

 

– Primærvalget i Iowa gikk av stabelen denne uken, og reisen mot presidentvalget 8. november har startet for alvor. Hvordan føles det?

– Jeg tror mange føler at valget ikke starter skikkelig før antallet kandidater har blitt skrenket inn. Når det skjer, blir folk enda mer entusiastiske.

– Ted Cruz vant i Iowa, men alle snakker visst om Marco Rubio etter primærvalget?

– Ja, Marco Rubio er favoritten hos de indre partikreftene, det som kalles «Republican establishment». Ted Cruz omtaler seg selv som en «anti-establishment», og sier selv at han vil «bryte ned kartellet i Washington D.C.» Rubio har vært favoritten i de indre partikreftene i lengre tid. Trump er litt «verken-eller». Det ser ikke ut til at han har noen republikanere nær seg nå.

– Betyr det at Rubio er favoritt til å bli nominert?

– Han er favoritten i deler av det republikanske partiet, men partiet har mange ulike forgreninger: Tea Party-bevegelsen, de sosialkonservative som også mer eller mindre favner de kristenkonservative, partieliten, og de klassiske liberalistene, for å nevne noen. Rubio holdes nok høyt av de moderate, de sosialkonservative og hos partieliten.

Jeg vil veldig gjerne se at Rand Paul fortsetter sin valgkamp

Austin Rasmussen - Republicans Abroad Norway

– Er det Rubio, Cruz og Trump det står mellom nå?

– Da kan jeg kun gi min personlige vurdering. Det kan hende det ender opp med de tre, men jeg vil veldig gjerne se at Rand Paul fortsetter sin valgkamp. Jeg tror det fortsatt er tid nok for ham til å reise seg og gjøre det godt i primærvalgene.

– Evangeliske kristne har tradisjonelt vært sikre stemmer for den republikanske kandidaten. Står den gruppen fortsatt like sterkt til høyre?

– Personlig tror jeg at de evangeliske kristne fortsatt er sikre stemmer til republikanerne. Da snakker jeg i generelle termer, selvfølgelig. Dersom en kandidat ikke er kristen, eller ikke vil snakke like mye om troen som andre, kan det hende han mister noen på veien. Men med det sagt, tror jeg at evangeliske kristne i USA vet at deres religiøse frihet og verdier blir bedre beskyttet av republikanere enn av demokrater.

Religiøs frihet og verdier blir bedre beskyttet av republikanere enn av demokrater

Austin Rasmussen - Republicans Abroad Norway

– Gjelder det dersom Trump blir kandidaten også?

– Ja. Igjen, når alt kommer til alt, vet de at det er republikanerne som best tjener og beskytter verdiene de står for.

– Apropos Trump; i august snakket vi med kollegaen din, John Mounadi, som sa følgende: «Det vil overraske meg veldig om Donald Trump henger med når denne nominasjonsprosessen går mot slutten.» Vil det fortsatt være like overraskende?

  • Det var innledningen. Les resten svaret og resten av intervjuet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg