Bønnens hus Reportasjen
Mye bønn og hardt arbeid. Slik fikk Connect Church i Gøteborg se noe større enn de selv hadde trodd skulle skje.

 

«I stillheten finner du din styrke».

Den hvite skriften lyser mot oss fra det svarte lerettet som henger bak scenen i Connect Church Gøteborg denne søndagsmorgenen. Lovsangen er akkurat over og pastor Anders Olsson har overtatt mikrofonen. Han er for tiden midt i en prekenserie han har kalt «Det står skrevet».

Han forteller med glimt i øyet at daglig inntak av blåbær og ingefær har gjort underverker for helsen hans det siste halvåret, men at det er lite mot hva et daglig inntak av Guds ord kan gjøre i våre liv.

– Jeg tror vi ville bli mye mer kjærlige, fredfulle og glade om vi brukte mer tid sammen med Jesus. Det er en utfordring i vår tid å sette av tid alene med ham og lese hans ord, men mulig. Gi et kvarter til ham hver dag og det vil forandre ditt liv, forkynner Anders Olsson.

Dette hadde skapt store spenninger, og forsamlingen var sliten og utmattet.

Anders Olsen - pastor i Connect Church i Gøteborg

Nesten hundre år

Det som i dag er Connect Church, het en gang Gilead og var en pinsemenighet som så dagens lys i 1919.

Da Anders og hans kone Camilla ankom menigheten for ti år siden, var Gilead en liten forsamling på 50–60 personer, de fleste tilhørte den eldre generasjonen.

– Det var en kirke som hadde gått gjennom store forandringer. Dette hadde skapt store spenninger, og forsamlingen var sliten og utmattet. Det var nesten ingen ledere, og ingen ønsket å være det.

Anders sitter sammen med Camilla i sofaen på personalrommet i andre etasje og forteller om veien de har gått sammen i Connect Church.

Hunden deres, en kjælen liten hvit terrier, ligger ved føttene deres og sover. Dagens første møte, klokken 11, er over. To møter gjenstår, et klokken 16 og et klokken 19, men mellom slagene har de tatt seg tid til å møte Korsets Seier.

Vi hadde ikke tro for det vi ser i dag

Camilla Olsen - medpastor i Connect Church i Gøteborg

Bygget lederkultur

Veien mot det som i dag er en levende, relevant og frisk menighet bestående av tre campuser (Gøteborg, Jönköping og Örebro) og som trekker rundt 1.000 personer hver søndag, begynte med mye bønn og hardt arbeid.

– Vi hadde ikke tro for det vi ser i dag. Det vi så for oss var å skape en levende søndagsgudstjeneste for alle generasjoner, sier Camilla.

Selv startet hun straks et lovsangsteam som ga ut sin første cd allerede første året, etterfulgt av flere utgivelser i årene som fulgte.

– Vi begynte å bygge relasjoner og lederskap i stor skala, sier Anders.

Gjennom åpne lederskapsseminarer, mange taler om lederskap, fokus på å skape lederskapskultur og en-til-en-coaching, begynte det unge ekteparet å bygge vennskap og nye ledere. Ikke minst var de opptatt av å formidle til forsamlingen en tro på at nå skulle Gud gjøre noe nytt iblant dem.

– Det skjedde jo ikke med en gang, sier Anders, men…

  • Det var innledningen. Les resten av reportasjonen om den gamle menigheten som snudde skuta helt. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer