Bringer evangeliet på banen Kristenliv
Det går fort i svingene når Simon deler evangeliet.

 

– I bilen er det makspuls og alt må gå på refleks. Begynner man å vurdere valg underveis, raser hundredelene og man mister muligheten til seier, forteller Simon Vågø Arman Syversen.

Startet tidlig

Syversen, som i dag snuser på Europa-toppen i rallycross, begynte med å kjøre på en liten øde veistubb ved besteforeldrenes hytte i altfor ung alder. Deretter ble det ukentlig gocart-kjøring ved idrettslinjen på Stange videregående skole og satsing på bilcross.

Etter å ha vunnet juniorklassen og hevdet seg godt i seniorklassen,  tok han steget opp og satset på rallycross – idretten som brødrene Solberg har gjort kjent og kjær i Norge.

JÜRGEN KLOPP: – Det går ikke an å være en troende uten å ville snakke om det

Den lille bibel

– Rallycross er lagt opp litt som langrennssprint. Det er fire omganger før semifinale og finale, og førstemann i mål er vinneren, forteller Simon, som i fjor kjørte løp i Norge, Sverige, Portugal, England, Tyrkia og Italia.

Rundene er 1,2 km lange og hver omgang består av fire runder. Toppfarten er på 160 km i timen, og gjennomsnittsfarten er på cirka 100 km i timen.

Bilen som er spesialbygget for rallycross, har 310 hestekrefter og kommer seg fra 0 til 100 km i timen på tre sekunder.
Men ser man nøye etter, så ser man noe spesielt med fartsvidunderet til Simon. På skiltet foran står det «John 3:16».

– Det er min måte å vise hva jeg står for. I Johannes 3,16 kan man lese kjernen i evangeliet, og mitt håp er at mange skal få øynene opp for det.

Artikkelen fortsetter under bildet.

bil2NETT

JOH 3:16: Rallysjåføren Simon Vågø Arman Syversen kjører med bibelvers på støtfangeren.

Personlig tro

Simon som kommer fra Hamar, er av tykk pinseslekt.

Avdøde bestefar Willy Arman Syversen var en markant eldstebror og sangleder i hjemmemenigheten, og Simons foreldre, tanter og onkler er på forskjellige vis sentrale i Filadelfia, Hamar, på Hedmarktoppen og i Pinsebevegelsen nasjonalt.

– Jeg er vokst opp med møter og menighet. Det er kulturen jeg kommer fra, forteller 23-åringen.

– Men det var først da jeg begynte på idrettslinjen på Hedmarktoppen og senere bibelskolen i Filadelfia, Oslo, at troen ble personlig for meg. Jeg husker jeg kom på Hedmarktoppen og så mennesker tilbe Gud med så stor lidenskap, da kjente jeg at dette var noe jeg savnet i livet mitt. Året på Hedmarktoppen og ved bibelskolen i Oslo er de viktigste årene i livet mitt.

At jeg kan få peke på Gud og vise hvem jeg hører til, gjør denne satsingen til noe større enn bare billøp

Simon Vågø Arman Syversen - rallybilsjåfør

Mer enn bil

Å kjøre rallycross er ikke billig. For å henge med må man ha et budsjett på om lag en million kroner per sesong.

– Ved siden av studiene bruker jeg all tiden min på å banke på dører hos større firmaer, og lete etter sponsorer. Det er slitsomt, men også utrolig lærerikt, sier BI-studenten.

– Hvordan reagerer gutta i rally-miljøet på at du er så tydelig med troen din?

– Rallycross er utrolig gøy, og jeg satser veldig seriøst, men samtidig er det jo ikke liv om å gjøre. At jeg kan få peke på Gud og vise hvem jeg hører til, gjør denne satsingen til noe større enn bare billøp, sier Simon.

Han forteller om flere episoder der mennesker har kommet bort til ham for å snakke om troen på Gud.

VERDENS BESTE BASKETSPILLER: – Kun Jesus ordner alt – alt annet er usikkert

Vil ære Gud

– Når fant du ut at det var dette du hadde lyst til å satse på?

– Jeg fikk jo interessen hjemmefra. Faren min dro meg med på billøp og jeg fikk prøve meg på gocart og bil tidlig. Da jeg vant bilcross NM for juniorer, skjønte jeg at jeg hadde gode muligheter for å nå langt om jeg fikk en god bil.

– Hva er målet?

– Målet er å være med i VM, men det ligger langt fram. Nå handler det om å få gode plasseringer og henge med i Europa.

– Tror du Gud er opptatt av rallycross?

– Jeg tror Gud gir oss talenter og drømmer. Jeg er ikke god til å synge, men jeg er god til å kjøre bil. Jeg tror det er evner Gud har gitt meg, og jeg har lyst til å bruke disse evnen på en måte som ærer Gud. KS

 

kommentarer