Mirakelmennene Reportasjen
«Legg hendene på de syke,» sa Jesus. Møt dem som faktisk gjør det.

 

– Hvordan klarte du det? Hvordan er det mulig?

Timmy rister på hodet, banner og ser lettere sjokkert ut. Resten av gjengen hans stirrer på ham. «Funker det?» spør de, og han nikker energisk. «Jeg sverger.» Noen forbipasserende utenfor Burger King på Oslo S kaster noen nysgjerrige blikk, men Timmy bryr seg ikke om dem. Han snur seg i stedet mot mannen som akkurat har lagt hånden sin på ryggen hans.

– Hvordan gjør du det der, sånn serr’? Det er ikke noe greier du holder i hånden din? Det er jo fysisk umulig?

– Det er Jesus som gjør det, svarer Aslak Rønneseth, pastor i Oslo Vineyard. – Det er for å vise at Gud elsker deg.

En av kompisene kommer bort og spør om han kan be for ham også. Timmy setter seg ned på en benk sammen med de andre vennene.

«Det må være fysisk umulig, da,» sier han. «Jeg vet det, men det funket for meg også,» svarer ei venninne som allerede har blitt bedt for.

– Hva skjedde, Timmy?

– Jeg hadde vondt i et bein i ryggen, og så ba han for meg. Da forsvant det, sier den mildt sjokkerte tenåringen til Korsets Seier.

Vi er kalt til å legge hendene på de syke. Så er det egentlig opp til Gud hva som skjer

Aslak Rønneseth - pastor i Oslo Vineyard

Ingen svar

«Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.»

I snart 2.000 år har vi vært klar over dem, Jesus sine ord i Markus 16,17-18. De har utfordret oss, inspirert oss. Kanskje provosert oss litt.

For hvordan skal vi forholde oss til dem? Var det ord til Jesu disipler, eller ment til alle oss som tror på Jesus? Jo, vi har jo sett det, mange av oss, at det fungerer. Det skjer helbredelser. Av og til. Ikke alltid.

– Hvorfor ikke alltid?

Aslak Rønneseth ler.

– Hadde jeg hatt svar på det, sier han, og stopper sin egen setning.

– Noen blir momentant helbredet etter én bønn, noen etter flere bønner. Andre blir ikke helbredet. Vi er kalt til å legge hendene på de syke. Så er det egentlig opp til Gud hva som skjer. Vi bare gjør det boka sier, i ren lydighet og med kjærlighet til mennesker. Men de må ikke etterlates med en følelse av at de ikke tror nok, eller at de ikke blir sett og hørt.

NRK-Are: – Jeg har blitt healet så det holder.

Gøy og skremmende

Gjøre det boka sier. Det var nettopp det han gjorde i 2008, da Aslak sammen med en gjeng fra Oslo Vineyard satte opp en stand på Grønland torg i Oslo hver eneste lørdag gjennom store deler av året. «Healing on the Street», kalte de det…

  • Det var innledningen. Les resten av reportasjonen om gateevangelisering i 2015. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer