Puslete om mirakler Leder
Troen på tegn og under kommer av forkynnelsen.

 

Margreth Olins dokumentarfilm, Mannen fra Snåsa, har fått stor oppmerksomhet etter forrige ukes premiere. Filmen forteller historien om mennesker som har opplevd mirakuløs hjelp fra 89 år gamle Joralf Gjerstad.

Vi slår fast; moderne nordmenn er ikke mer sekulære enn at de søker det overnaturlige og uforståelige når de trenger hjelp. Går vi til USA, viser en undersøkelse fra Pew Research Center i 2010 at 80 prosent av amerikanerne tror på helbredelse ved bønn.

Åpenheten for mirakler blant folk flest  bør utfordre oss som kirke til å fokusere mer frimodig på Guds allmakt til å gjøre det umulige mulig, inkludert helbredelse og mirakler. Vi har en Gud som gjør det klinkende klart i sitt ord at han både kan og vil gjøre ting ut over vår forstand.

Vi må dessverre si oss enige i biskop Per Arne Dahls uttalelser til avisen Vårt Land nylig, om at kirken har vært for puslete og defensive i møte med syke som ber om helbredelse, og i bruk av bønn og salvelse.

«Vi står igjen med en visdomsfull, men like fullt svak Jesus.»

Anne Gustavsen - redaktør i Korsets Seier

Mark 16, 17-18 sier: «Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale med tunger, de skal ta slanger i hendene, og om de drikker noe giftig, skal det ikke skade dem; på syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet». Dette budskapet er vi bedt om å forkynne frimodig og tydelig.

Hvis troen kommer av forkynnelsen, bør vi langt oftere forkynne troen på en Gud som kan gjøre langt mer enn vi er i stand til å forstå, inkludert overnaturlige mirakler.

Klipper vi vekk miraklene i evangeliene og Jesu tjeneste, tar vi nemlig vekk hele plattformen evangeliet står på. Vi står igjen med en visdomsfull, men like fullt svak Jesus, og et evangelium uten noen som helst kraft eller makt.

Bibelen er full av tegn og under, både i GT og NT. Jesus gjør mirakel etter mirakel i forbindelse med sin forkynnertjeneste, og han sa til disiplene at hver den som trodde på ham skulle gjøre det samme som ham, ja, enda større ting.

Vi vet ikke hvorfor Gud helbreder noen ganger, og andre ikke

Anne Gustavsen - redaktør i Korsets Seier

I ukens Korsets Seier kan du lese om to levende mirakler, og vi håper at troen skal komme av forkynnelsen! Terje Berg forteller om hvordan han mirakuløst ble helbredet fra kreft og reddet ut av et brennende hus. Portrettet med Anne Lise Gulbrandsen er fortellingen om en kvinne som skulle vært død for lengst, om ikke Gud hadde reist henne mirakuløst opp og gjort henne til en kjempe i Guds rike.

Ikke alle blir helbredet eller får sitt mirakel. Det betyr ikke at Gud bryr seg mindre om dem, eller at foreldrene deres har syndet. Vi vet ikke hvorfor Gud helbreder noen ganger, og andre ikke. Hans tanker er større enn våre tanker. Det er det som gjør ham til Gud. En Gud vi elsker og tjener, ikke fordi han gjør ting for oss, men fordi han er den han er!

Gud har bedt oss om å proklamere hans overnaturlige makt. Det vil vi gjøre! Troen er nemlig ingen prestasjon, men tillit til at Gud er den han har sagt at han er.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg