Bibelskole i beste sendetid på NRK Kristenliv
Cave-Martin-2NETT

INVITERER: IMI-pastor Martin Cave forteller at NRK-teamet har fulgt særlig fem studenter tett.

I nesten seks måneder fotfulgte et NRK-team bibelskoleelever ved Acta bibelskole i Stavanger. Resultatet kommer på TV til våren.

– NRK kontaktet flere norske bibelskoler og skisserte et prosjekt hvor de ønsket å følge unge mennesker i perspektiv av å leve for noe annet enn seg selv. Flere takket ja, og så valgte de oss, sier Martin Cave til KPK.

MER TV: – Jeg har blitt healet så det holder, sier Are.

Med på alt

Han er pastor i IMI-kirken og rektor ved Acta, menighetens bibelskole. I serien, som har fått tittelen «Guds lærlinger» følges fem elever gjennom hverdagen som bibelskoleelev. TV-teamet fikk være til stede i klasserom og samtalegrupper, på møter og når elevene ber for syke, til sammen nesten seks måneder.

– Jeg håper dette programmet gir et positivt bilde av norsk ungdom. Dette er mennesker som ønsker å utgjøre en forskjell, og som mener at troen på Gud faktisk fører til noe godt for samfunnet, sier Cave.

Deres ønske var å gjengi et sannferdig bilde, uten noen egen agenda

Martin Cave - pastor i IMI-kirken

Ikke bekymret for framstillingen

Pastoren forteller at de i forkant stilte seg spørrende til hvordan konseptet ville se ut, men bedyrer at han ikke er bekymret for hvordan elevene, skolen og menigheten skal bli framstilt på riksdekkende TV.

– Vi opplevde det aldri komplisert med NRK-teamet. Deres ønske var å gjengi et sannferdig bilde, uten noen egen agenda. Det var en sann glede for oss, sier han.

Derfor har han også store forventninger til serien, som skal sendes på NRK etter påske.

– Her møter vi fem ungdommer, men det er jo tusenvis av ungdommer i landet vårt som kunne stilt opp og sagt at de står for det samme. Disse fem blir ansiktene til tusenvis av unge kristne hvis mål er få hjelp til å bety en forskjell, sier Martin Cave.

MER TV: Helbredelse rett i ruta på NRK.

Leve ut troen

– Hva tenker du om at dere får muligheten til å fortelle om både Jesus og Acta-skolen på riksdekkende TV?

– Vi har ikke tenkt at dette gir oss en mulighet til å markedsføre. At vi når bredt ut er i så fall et biprodukt. Det viktigste er å la det norske folk møte ungdom hvis tro på Jesus er en positiv kraft i hverdagen. Som kristne skal vi leve ut troen naturlig og normalt, både på bussen, butikken – og på fjernsynet, sier Cave.

Det har ikke lyktes Kristelig Pressekontor å få kommentarer fra NRK om serien. KPK

kommentarer