– Det eneste jeg ønsket var hevn Kultur
Søsteren ble kidnappet, voldtatt og drept. Da vendte kampsportstjernen seg til Gud.

 

– Mister du mannen din, er du en enke. Mister du foreldrene dine, er du foreldreløs. Men mister du barnet ditt, har vi ikke et ord for det. Det er så smertefullt at det ikke finnes noe ord for det, sier Vitor Belfort.

For kampsportinteresserte er det et kjent navn.

Brasilianeren er tidligere både lettvekt- og tungvektsmester i kampsporten MMA (Mixed Martial Arts), og 38-åringen er et kjent fjes for norske UFC-seere som har fulgt med på sporten her hjemme.

Men bak den fryktinngytende kroppen skjuler det seg en sterk historie.

Kidnappet og drept

I 2004 ble Vitors søster, Priscila Belfort, kidnappet i Rio de Janeiro. Moren kjørte henne til jobben, og familien så henne aldri mer igjen.

TORONTO, CANADA - SEPTEMBER 22: (L-R) Vitor Belfort kicks Jon "Bones" Jones during their light heavyweight championship bout at UFC 152 inside Air Canada Centre on September 22, 2012 in Toronto, Ontario, Canada. (Photo by Al Bello/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

I AKSJON: Vitor Belfort i kamp mot Jon «Bones» Jones under en UFC-kamp i 2012. Foto: Promo/UFC.com

– De fant aldri kroppen hennes, men vi hørte historier om at mer enn 20 menn voldtok henne og drepte henne, forteller Vitor i en video på nettstedet iamsecond.com.

Se videoen nederst i saken.

I tiden etterpå ble kampsportutøveren fylt raseri og hevnlyst.

– Hjertet mitt ble hardt. Det eneste jeg ønsket var hevn, sier han.

Ba til Gud

Smerten etter søsterens død var så stor at kroppen skrek etter medisiner. Men i stedet vendte Vitor seg til en han hadde glemt.

I årene før hadde nemlig Vitor Belfort gitt et løfte overfor Gud: Dersom han vant UFC-tittelen i MMA, skulle han tjene ham for alltid.

– Han visste at jeg ikke kom til å følge ham. Jeg vant, men jeg fulgte ham ikke, sier Vitor.

Men da søsteren ble drept, ba han til Gud. Og Gud møtte ham, midt i sorgen og hatet.

– Full av fred

– Han snakket til hjertet mitt, og sa: «Sønn, hva du tenker betyr ikke noe. Søsteren din tilhører meg nå.» Det var den største opplevelsen jeg hadde med Jesus og Den hellige ånd, sier Vitor.

I dag har han en flott familie, sier han, og en gudstro som hjelper ham gjennom livet.

– Hjertet mitt er fullt av fred, sier Vitor.

– Jeg er ikke perfekt, jeg sliter fortsatt med mye. Men hver dag prøver jeg å forbedre meg, så jeg kan kjempe gjennom prosessen.

kommentarer