Toppadvokat inn i homokake-sak Samfunn

En av Nord-Irlands fremste advokater bistår det kristne Ashers-bakeriet i ankesaken.

 

Professor Christopher McCrudden ved prestisjeuniversitetet Queen’s University i Belfast er hentet inn for å bistå forsvaret til familien, som ledes av David Scoffield QC.

McCrudden var tidligere professor i menneskerettigheter ved University of Oxford, og har menneskerettigheter og likestilling som sitt spesialfelt.

GRAHAM: – Voldsomt angrep på vår frihet

Mange bøter

Saken dreier seg om at bakeriet nektet å bake en kake med barne–tv figurene som på norsk heter Bernt og Erling, og med slagordet «Støtt homofilt ekteskap» i forbindelse med en kampanje støtte for likekjønnede ekteskap.

McArthur-familien, som eier bakeriet, nektet å lage kaken, da det stred mot deres kristne livssyn. I mai 2015 ble de dømt for diskriminering, og måtte betale fornærmede 500 pund i oppreisning. I USA har lignende saker ført til erstatningssummer i millionklassen.

LES MER: – Vi er ikke fiender av lesbiske og homofile

Frykter presedens

Eierne aksepterte ikke dommen, og 3. februar begynner ankesaken.

Familien får støtte til advokatutgiftene av Christian Institute (CI). CI frykter nemlig at denne saken kan skape presedens som vi påvirke lignende saker i fremtiden. Talsperson Simon Calvert sier de er godt fornøyd med at en så formidabel kapasitet styrker et allerede sterkt forsvar.

– Professor McCruddens erfaring og kunnskap vil være til uvurderlig hjelp. Vi ser fram til høringen, og er fortsatt trygge på at McArthur-familien har en god sak som fortjener å vinne fram, sier han, ifølge Belfast Telegraph. KPK/KS

 

kommentarer