– Bowie fant trøst i troen Kultur

Venner av David Bowie sier at artisten fant Gud mot slutten av livet.

– Til tross for noen av kommentarene David har gjort i løpet av sin karriere om kristendom, buddhisme og satanisme, så revurderte han alt da han ble dødssyk for et års tid siden, sier kilder nær den nylig avdøde artisten David Bowie til avisa The Sun.

Musikeren David Bowie døde søndag 10. januar, 69 år gammel, etter å ha holdt en alvorlig kreftsykdom skjult for offentligheten i halvannet år.

Men kildene som sto nær Bowie, forteller at artisten – som satte store spørsmålstegn til organisert gjennom hele sin karriere – fant nettopp troen som kilde til håp og styrke mot slutten av livet.

– Ikke redd for å dø

– Han konkluderte med at det finnes noe som er større enn oss, og at det kan være en versjon av det som andre kaller Gud, sier kildene, ifølge The Mirror.

Du finner ikke ateister på slagmarken.

David Bowie - musiker

– Dette var antakelig veldig trøstende. Han var defintivt ikke redd for å dø.

– Ingen ateister på slagmarken

Bare to dager før sin død ga Bowie ut albumet «Blackstar», som inneholder flere referanser til religion. Andresingelen «Lazarus» er oppkalt etter den nytestamentlige skikkelsen som Jesus oppreiste fra de døde, og i teksten synger Bowie blant annet: «Look up here, I’m in heaven».

– Du finner ikke ateister på slagmarken, skal Bowie ha sagt til venner i månedene før han døde.

Etter dødsfallet, postet kona Iman Bowie et bilde på bildedelingstjenesten Instagram med teksten: «The struggle is real, but so is God».

Et bilde publisert av IMAN (@the_real_iman)

kommentarer