– Pinsevenner forfølges ikke av barnevernet Samfunn
«Vi har ikke grunnlag for å tro at vi blir behandlet annerledes enn andre», skriver Lederrådet.

 

Fem barn ble tatt bort fra sin norskfødte mor og rumensk far et sted på Vestlandet i desember. Paret er med i Pinsebevegelsen.

Før jul deltok de på et program den riksdekkende rumenske tv-kanalen Antena 3. Der vedgikk de å ha gitt barna klaps på baken og trukket dem i ørene. De visste at slike oppdragelsesmetoder er ulovlige i Norge, men mente at de ikke har gjort annet enn det som er helt vanlig i andre land, skriver Dagen.

ROMANIA: Landsbyen der alle ble kristne.

Tusenvis protesterer

En kampanje har spredd seg fra farens hjemland.

Internasjonale støttespillere av det rumensk-norsk ekteparet som ble fratatt sine fem barn, hevder at utgangspunktet var anklager om radikal kristendom og «kristen indoktrinering». Men at det senere ble konstruert en sak om vold og overgrep.

Saken har etter hvert fått stor oppmerksomhet både i Norge og utlandet.

I Bucuresti deltok flere tusen i protestene lørdag og samlet over 2500 underskrifter i løpet av et par timer, opplyser familiens støttegruppe til VG. De skriver at over 1200 deltok i London og 700 skal ha møtt opp utenfor ambassaden i Washington fredag.

20 demonstrasjoner mot norsk barnevern i 18 forskjellige land er til sammen planlagt.

Kirken skal formidle Guds ubetingede kjærlighet overfor barna, og vi finner ingen holdbar teologisk begrunnelse for å bruke fysisk vold

Sigmund Kristoffersen og Andreas Hegertun - Lederrådet

– God og rettferdig

I forbindelse med demonstrasjoner og protester mot norske myndigheter i flere land den siste tiden, vil Pinsebevegelsens Lederråd uttale følgende til Korsets Seier:

– Vi kan og vil ikke uttale oss om, eller ta stilling til den aktuelle saken i Naustdal kommune, men til den generelle situasjonen i Norge vil vi uttale vi opplever at norske myndigheter, inkludert barnevernet, behandler ulike religiøse grupper på en rettferdig og god måte. Vi har ikke grunnlag for å tro at vi blir behandlet annerledes enn andre i landet på grunn av vår tro.

Det mener Lederrådets leder Sigmund Kristoffersen og pressetalsmann Andreas Hegertun.

KRISTOFFERSENS OPPGJØR: «Jeg er forskrekket over mistenksomheten, frykten og feiltolkningene».

Ingen bibelsk begrunnelse for vold

Når det gjelder spørsmål om fysisk vold som avstraffelsesmetode overfor barn, skriver Lederrådet følgende.

– Her gjentar vi det vi tidligere har uttalt: Kirken skal formidle Guds ubetingede kjærlighet overfor barna, og vi finner ingen holdbar teologisk begrunnelse for å bruke fysisk vold som straff når barn gjør noe galt. Tvert imot – i en tid der det var vanlig å sette barna til side, tok Jesus dem på fanget. Dette og mange andre bibelsitater viser hvor stor respekt og kjærlighet Gud har for hvert enkelt barn.

 

kommentarer