Kristenliv
Nå prøver presidentkandidat Mike Huckabee seg igjen.

 

– Det er aller vanskeligst å følge Jesus når det går godt, forteller den tidligere pastoren som har oppnådd enorm politisk suksess.

– Da er jeg som mest sårbar. For min jobb er ikke å være en kjent politiker eller tv-personlighet, men å gå med Jesus. Ære og berømmelse er en varsellampe.

Det sier Huckabee til videonettstedet I am Second, som filmer vitnesbyrd fra kjendiser.

Opp og ned

Etter seier ved nominasjonsvalget i Iowa 3. januar 2008 lå han i ledelsen av den republikanske kappestriden om å bli sitt partis presidentkandidat. Etter en hard kamp mot John McCain og Mitt Romney, som begge hadde betydelig mer økonomi å sped på med i valgkampen, tapte Mike Huckabee.

Huckabe husker flyturen hjem etter å ha innrømmet overfor en masse med supportere at han hadde tapt.

I AM SECOND: Sesongen da «Ungkaren» var annerledes.

– Jeg hadde gitt to år av mitt liv og tusenvis av mennesker hadde hjulpet meg gratis, men jeg mislyktes. Jeg tapte, jeg skuffet. Da er det en dyp trøst at dette ikke er min hensikt eller selve meningen. Og at Gud aldri vil forlate meg.

Nå, i 2016, prøver Huckabee seg igjen. Men den gangen ser det vanskeligere ut. Republikanernes felt er sterkt og mange i tallet i år. Tidligere kandidater har også vanskeligere for å skape entusiasme igjen.

Amerikanere blir oftere begeistret for nye kandidater. Selv ikke i staten Iowa som alltid er først ut, og som ga han en «flying start» sist, gjør han det godt på meningsmålingene.

Da er det en dyp trøst at dette ikke er hva livet handler om.

Mike Huckabee - amerikansk presidentkandidat

Karisma

Den tidligere pastoren, som i november 2005 ble kåret til en av USAs fem beste guvernører (i hjemstaten Arkansas) av Time Magazine, har siden presidentløpet i 2008 vært en kjent skikkelse i amerikansk offentlighet.

I Fox News har han vært fast politisk kommentator. Han er kjent for sin folkelighet, humor og muntlig slagferdighet.

PORNOAVHENGIG PASTOR: – Jeg trodde ærlighet ville være slutten.

Kona fikk kreft

Samtidig opplevde han en tragedie på hjemmebane. Kona fikk kreft. Legene mente hun ville død eller blir alvor.

Huckabee bønnfalt Gud tvilende «Gud, hvis du finnes. Gjør noe!»

Se resten av I am second-videoen øverst i artikkelen.

 

 

kommentarer