KS 10 2015 Innsikt

Erik Andreassen er pastor i Misjonskirken Betlehem i Oslo Kristenliv
Pressesjef og pastor Erik Andreassen vil derfor slå ring om hovedstaden i bønn.

 

bfoNETT

BØNN OG LOVSANG: Mange, først og fremst unge, holdt bønnen gående en hel natt for Oslo i fjor.

Onsdag 6.januar til søndag 10.januar samles tusenvis av kristne i Oslo til «Bønn for Oslo» (BfO). BfO har vært arrangert årlig siden 2001. I år er det 18 menigheter som står som medarrangører og flere av disse er med for første gang.

– Vi tror dette er starten på at økt felleskristen oppslutning om BfO i årene som kommer, skriver Erik Andreassen, presseansvarlig for BfO og pastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

Elsker Oslo

– Vi tror Oslo er den byen Gud elsker mest i Norge. Det er fordi Gud elsker mennesker, og de er det flest av i Oslo, mener Andreassen.

– Gjennom Bønn for Oslo ønsker vi å takke Gud for byen og ta inn byens behov og be for den og for alle som bor her. Oslo er en fantastisk by, men det er stykke igjen til «på jorden slik som i himmelen», som bør være idealet.

Arrangementet avholdes i Filadelfiakirken i St.Olavsgate 24, og avsluttes med en fellesgudstjeneste i Oslo domkirke, en gudstjeneste som dette året også vil sendt som radiogudstjeneste på NRK P1 i opptak.

Hver dag mellom klokken 07.00 og 23.00 er det åpent i Filadelfia, og det arrangeres ulike samlinger, seminarer og bønnemøter.

Oslo er en fantastisk by, men det er stykke igjen til «på jorden slik som i himmelen»

Erik Andreassen - pastor og presseansvarlig

Bønnebegjær fra kjendiser

Andreassen forteller at de er spesielt glade for at representanter for Oslos nye byråd stiller opp som morgengjester. Raymond Johansen (fredag), Geir Lippestad (torsdag) og Frode Kyvåg (lørdag) skal gi sitt blikk på Oslo og fortelle hva deres bønn for Oslo er.

– Vi er veldig glade for at Raymond Johansen tar seg tid til å komme på Bønn for Oslo. Han er viktig for byen vår og vi ser frem til å høre hva hans bønn for Oslo er. Det nye byrådet har også fått kritikk for å ikke se verdien religiøsitet har for Oslo, og er spent på å høre om han vil kommentere dette, forteller Andreassen.

Sårbar fase

Under BfO vil vi også samle inn kollekter som deles mellom RWTO – Refugees Welcome To Oslo, og KIA – Kristent Interkulturelt arbeid. Som kristne er det vår plikt å se og møte ethvert menneske på flukt som vår neste, og bidra til å hjelpe mennesker i nød og en sårbar situasjon.

– Uansett hva man mener om de politiske løsningene i møte med flyktningkrisen, er det vårt ansvar som kristne å møte alle på flukt og i sårbare situasjoner med kjærlighet og hjelp. Derfor er vi glade for å kunne samle inn penger til to organisasjoner som gjør dette i praksis, sier pastoren i en pressemelding.

Mer informasjon på www.bonnforoslo.no

kommentarer