Kenyanske muslimer beskyttet kristne under terrorangrep Samfunn

«Drep oss alle, eller la oss være i fred.»

Det er BBC som rapporterer om det som, på tross av omstendighetene, ble en rørende historie fra grenseområdet mellom Kenya og Somalia.

En gruppe med busspassasjerer i området ble angrepet av bevæpnede medlemmer av den islamistiske gruppa al-Shabab, melder den britiske kringkasteren på mandag, og ifølge øyevitner ble busspassasjerene bedt om å dele seg inn i to grupper: én kristen og én muslimsk.

Al-Shabab har tidligere gjennomført lignende angrep.

I et angrep på en skole i kenyanske Garissa i april, der 148 personer ble drept, ble også ofrene bedt om å dele seg inn i grupper etter religion. Kristne ble drept, mens muslimer ble satt fri.

De lokale viste sterk patriotisme og følelser for hverandre.

Ali Roba - guvernør i Mandera-distriktet

Men passasjerene på bussen, på vei fra hovedstaden Nairobi til Mandera-distriktet ved den somaliske grensen, nektet å overgi de kristne i islamistenes klør.

«Drep oss alle, eller la oss være i fred,» var beskjeden som de muslimske passasjerene ga til islamistene, ifølge en lokal offentlig leder. To personer ble drept i angrepet, som likevel kunne fått langt mer tragiske følger.

– De lokale viste sterk patriotisme og følelser for hverandre, sier guvernøren i Mandera-distriktet, Ali Roba, til Kenya-avisen Daily Nation newspaper.

– De militante bestemte seg for å forlate bussen etter passasjerenes demonstrasjon av fellesskap, legger han til.

Al-Shabab har stått for flere angrep i Kenya.

I fjor ble en buss nær Mandera, på vei til Nairobi med passasjerer som skulle feire julehøytiden, angrepet av gruppen. 28 ikke-muslimer ble drept i angrepet.

kommentarer