- Eldsterådet godkjenner å slå av Mandelas respirator

Kil­der som står fa­mi­li­en til Nel­son Man­de­la nær, sier til NRK at eldste­rå­det har sagt ja til å skru av re­spi­ra­to­ren som hol­der fri­gjø­rings­hel­ten i live.

Nå som eldste­rå­det skal ha tatt sin av­gjø­rel­se, vil det være opp til Man­de­las fa­mi­lie å be­stem­me hva som skjer vi­de­re, skri­ver NRK.

Nel­son Man­de­la er ute av stand til å puste selv og lig­ger i re­spi­ra­tor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Situasjonen er nå svært kritisk for Nelson Mandela, opplyser datteren hans.

- jeg vil understreke at bare Gud vet når det er tid for at han forlater oss, sier Makaziwe Mandela til den statlige kringkasteren SAFM.

Hun legger til at Mandela fortsatt responderer på berøring.

Tors­dag mor­gen rap­por­ter­te sør­afri­kans­ke medi­er at mi­li­tær­ka­pel­let som skal ta hånd om Man­de­la etter at han har gått bort, er satt i be­red­skap.

- De siste 48 ti­me­ne er til­stan­den til Madi­ba blitt dår­li­ge­re, sier tals­mann Mac Ma­ha­raj fra pre­si­dent Jacob Zumas kon­tor til sør­afri­kansk TV.

Zuma be­søk­te ons­dag Man­de­la på syke­hu­set i Pre­to­ria. Etter be­sø­ket av­lys­te Zuma en plan­lagt reise til Mo­sam­bik for å være i Sør-Afri­ka så lenge til­stan­den til Man­de­la er kri­tisk.

Sør­afri­ka­ner­ne for­be­re­der seg nå på å ta far­vel med anti-apart­heid-le­de­ren.

Uten­for syke­hu­set sam­ler sta­dig flere men­nes­ker seg for å tenne stea­rin­lys, synge og for å våke over fri­gjø­rings­hel­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ber for lungesyk MandelaSentrale hendelser i Nelson Mandelas liv