julekalender. Kultur
KANAL 10: To søstre fra Kongsvinger laget derfor egen julekalender for barn.

 

Fra første desember til og med julaften sender Kanal 10 sin barnesatsning «En stjerne klar».

Bak julekalenderserien står søstrene Solfrid Holm-Glad Haagensen (idé og manus) og Angelica Holm-Glad Sæther (kulisser, kostyme og rekvisitter).

Serien er spilt på gården til Solfrid på Roverud utenfor Kongsvinger. Gospelgruppen Twinkle bidrar som både skuespillere og sangere sammen med andre lokale barn fra kongsvingertraktene.

– Det har vært styr og stress, men kjempemoro. Hele serien ble jo spilt inn hos oss i løpet av tre dager, forteller Solfrid til KS.

Artikkelen fortsetter under bildet.

julekalender2

BAK KAMERA: Det er Solfrid Holm-Glad Haagensen som står bak idé og manus. Og Angelica Holm-Glad Sæther som har ansvar for kulisser, kostyme og rekvisitter.

Kroner null

Budsjettet til Kanal 10 har vært på kroner null. Det eneste Solfrid og de andre har brukt penger på er en profesjonell innspilling til julelåten med samme navn som serien julekalenderen, «En stjerne klar». Solfrid skrev sangen.

– Jeg har veldig interesse for å det kreative, så dette er midt i blinken. Dessuten synes jeg ikke tilbudet for barn på de kristne kanalene er bra nok. Så jeg følte vel kanskje på et ansvar også.

Gåteknekkere

Fortellingen handler om Mina og Vildes jakt på en ekte julekrybbe. Da må de samarbeide med de mystiske gåteknekkerne. Se traileren her:

https://www.facebook.com/kanal10norge/videos/1162371627124253/

Serien vises på Kanal 10 hver dag til julaften klokken 18.00.

julekrybbe-solfilter-1NETT

SKUESPILLER-DUGNAD: Gospelgruppa Twinkle skuespiller og synger sammen med lokale barn fra Kongsvinger-området.

 

kommentarer