KS 18 Samtalen. KrF-politiker Hans Olav Syversen Nærbildet
Årets budsjettforhandlinger har vært av det intense slaget. Med resultatet i hånden mener Hans Olav Syversen at det var verdt alt spetakkelet.

 

– Etter 20 dager med forhandlinger, seks av dem på overtid, kunne dere i går presentere statsbudsjettet for 2016. Hva føler du nå?

– Jeg kjenner meg lettet over at vi kom i mål, og så tenker jeg at det var verdt både lange dager og enkelte netters arbeid når resultatet ble som det ble.

– Hva var KrFs tre viktigste prioriteringer på vei inn i forhandlingene?

– For oss var det svært viktig å gjøre noe med regjeringens kraftige kutt i bistanden. Vi fikk løftet bistanden med 2, 5 milliarder kroner og sørget spesielt for at posten Sivile samfunn, som gir støtte til frivillige organisasjoner, ble skånet for store kutt. Ellers hadde vi fokus på tidlig innsats i skolen og er svært fornøyd med å ha lagt til rette for 1.000 nye lærere i 1. til 4. klasse. Vi tror det er en investering å sette inn kreftene tidligst mulig i skolegangen for å fange opp de som trenger ekstra hjelp. I tillegg vil jeg nevne at det var viktig for oss å heve pensjonen for enslige pensjonister samt å sikre en god distriktsprofil.

Vi mener at det var galt at de aller fattigste skulle få en så stor del av regningen

Hans Olav Syversen - KrF

– Landet er inne i en krevende økonomisk situasjon, er det ikke rimelig at også bistandsbudsjettet blir berørt av dette?

– Alle steiner skal snus i den økonomiske situasjonen vi er inne i nå, og det er ikke urimelig at også bistandsbudsjettet blir noe berørt. Men vi mener at det var galt at de aller fattigste skulle få en så stor del av regningen for flyktningsituasjonen som det regjeringen først la opp til. Vi tror også at nettopp de prosjektene og arbeidene som Pym og mange andre organisasjoner driver innen helse, skole og ernæring kan være med å forebygge nye bølger av migrasjon. Så er det også sånn at det er et reelt kutt i bistanden neste år, men vi har arbeidet hardt med innretningen slik at det ikke rammer viktige prosjekter.

– Det jubles i Evangeliesenteret for økte bevilgninger. Når kom dette på plass?

  • Les Syversens svar, og resten av intervjuet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer


Anbefalte innlegg