Trond og Anita Eriksen kan smile med åtte millioner ekstra til Evangeliesentret. Samfunn
Trond Eriksen i Evangeliesenteret gir KrF mye av æren.

 

Skrevet av Bjørn Gjellum, redaktør i Ennå er det håp.

– Fantastisk gjort av KrF i sluttspurten av forhandlingene (med regjeringen), skriver daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Eriksen på en SMS til Korsets Seier.

Finanspolitisk talsmann og forhandler for KrF, Hans Olav Syversen, kommer med gladnyheten på en pressemelding til Evangeliesentret.

Han understreker også at KrF vil følge godt opp, slik at det blir sånn som vedtaket er.

– Jeg kan bekrefte at KrF under innspurten i forhandlingene med Regjeringen og Venstre om neste års statsbudsjett, har fått til enighet om at Evangeliesenteret får åtte millioner kroner ekstra i øremerkede midler over statsbudsjettet for 2016. Dette er midler som kommer i tillegg til det Evangeliesenteret fikk i inneværende år.

Følger opp

– Det innebærer at vi følger opp så midlene fra inneværende år videreføres, samt at disse åtte millionene kommer i tillegg, som øremerkede. Jeg kan også nevne at man ikke skal se bort fra at det også kan komme noen midler i tillegg, i forbindelse med opptrappingsplanen for rusfeltet. Denne opptrappingsplanen er vedtatt av Stortinget, og vil gjelde fra 2016. Dette må vi se nærmere på, sier Syversen videre.

LES MER: Det bortkomne bønnebarnet.

Hans Olav Syversen og KrF forhandlet frem åtte millioner ekstra til Evangeliesenteret.

HESTEHANDLER: Hans Olav Syversen og KrF vitner om tøffe forhandlinger til siste slutt med Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre. Bilde: Kristianne Opsal Marøy. 

Samarbeid

– Det var forhandlinger til «siste slutt»?

– Ja det kan man si. Vi har, når det gjelder rus og omsorgsfeltet, også fått til en del økonomiske tillegg for andre ideelle, som for eksempel Frelsesarmeens Gatehospital. Når det gjelder rusomsorgsspørsmålene, har jeg hatt et nært samarbeid med vår helsepolitiker Olaug Vervik Bollestad. Hun har kommet med mange gode innspill, som jeg har tatt med meg videre i forhandlingene.

Syversen mener partiet har samarbeidet godt og målrettet her.

– Uansett er det hyggelig for KrF å kunne bidra til at rusomsorgen og Evangeliesenteret med flere, får noe mer forutsigbare rammer. Det kommer den rusbelastede til gode, understreker storingsrepresentant og finanspolitiker fra KrF, Han Olav Syversen.

Helt fantastisk

– Dette er virkelig en fantastisk opplysning for Evangeliesenteret. Vi får nå muligheten til å hjelpe rusavhengige med en noe romsligere økonomi i 2016, sier daglig leder i Evangeliesenteret, Trond Eriksen.

Han fortsetter:

– Dette gir oss muligheten til fortsatt å holde en høy kapasitet, og flere vil kunne hjelpes. Samtidig gir det oss mulighet til å utvikle virksomheten vår. Vi har fra før meget god erfaring med kontaktsentre i Oslo og Sandnes. I tillegg har vi forholdsvis nystartede kontaktsentre i Arendal og nå sist på Jørpeland.

I dag gleder vi oss

Trond Eriksen - daglig leder i Evangeliesenteret

God timing

For Evangeliesenteret er ikke bare pengene kjærkomne, de kommer i riktig øyeblikk. Eriksen ønsker å utvide og åpne kontaktsentre i flere byer.

– Vi vil hjelpe så mange som mulig, og «gatekontakten» med rusmiljøene er viktig. Vi ser også positivt på opptrappingsplanen for rusfeltet, som Stortinget har vedtatt. Vi er spente på utviklingen og hvordan opptrappingsplanen vil fungere. Men i dag gleder vi oss over den fantastiske meldingen om at Evangeliesenteret blir tilgodesett med åtte millioner kroner ekstra på neste års statsbudsjett. Vi er meget takknemlig, fastslår Trond Eriksen.

Denne artikkelen lå først ute med feil forfatter. Den er nå endret.

 

kommentarer